Now Reading:
Predstavljen plan početka izgradnje rotora kojim će Koprivnica nakon 50 godina dobiti adekvatan ulaz u grad
Full Article 2 minutes read

Predstavljen plan početka izgradnje rotora kojim će Koprivnica nakon 50 godina dobiti adekvatan ulaz u grad

Na raskrižju Križevačke ceste i Podravske magistrale u Koprivnici, 25. srpnja je predstavljen plan početka izgradnje novog rotora.

Gradonačelnik Jakšić zahvalio se Hrvatskim cestama s kojima su zajedno iznijeli ovaj projekt te naglasio da je Grad u pripremu projektne dokumentacije rješavanja imovinsko pravnih odnosa uložio 100 tisuća eura. Investicija Hrvatskih cesta kreće se nešto ispod 800 tisuća eura.

– Smatramo da je ovaj rotor izuzetno važan sa pogleda prometa i sigurnosti, ali i sa pogleda toga da nakon 50 godina konačno na jedan adekvatan način rješavamo ulaz u grad Koprivnicu, kada se dolazi iz smjera Križevaca, odnosno Zagreba – dodao je gradonačelnik Jakšić.

Davor Bobičanec, direktor poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin, rekao je da će sami radovi trajati četiri mjeseca te da računaju da će biti gotovi u prvoj polovici prosinca 2023. godine.

Inače, ovim raskrižjem dnevno prođe oko osam tisuća vozila u svim pravcima, a tijekom izvođenja radova raskrižje će biti regulirano semaforima i ručnom regulacijom prema potrebi.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da najavi pokretanje procedure projektiranja i rješavanja imovinsko pravnih odnosa od strane Grada Koprivnice za budući rotor kod podvožnjaka kod Podravke, nakon koje se procedura prebacuje u potpunosti na Hrvatske ceste.

Plan je u 2024. godini riješiti projekt i imovinsko pravne odnose, da bi tijekom 2025. na 2026. godinu pokrenuli radove na tom rotoru.

Predstavljanju plana prisustvovali su još i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

foto: Grad Koprivnica

sjever.hr

26. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.