Now Reading:
Dvojica muškaraca kod Vrbovca proizvodila barut za obaranje stabala u šumi
Full Article 2 minutes read

Dvojica muškaraca kod Vrbovca proizvodila barut za obaranje stabala u šumi

Policijska uprava zagrebačka izvijestila o prijavi dvojice muškaraca, 35-godišnjaka i 73-godišnjaka, koji su ilegalno proizvodili barut na području Vrbovca s namjerom korištenja za obaranje trupaca.

Prema sumnjama policije, 35-godišnjak je prije otprilike dvije godine, putem javno dostupnih izvora, prikupio informacije o načinu izrade baruta, iako za tu djelatnost nije imao odobrenje nadležnog tijela. U tom ilegalnom pothvatu pomogao mu je 73-godišnjak, piše Index.hr.

Dvojac je, nakon što su rušili stabla motornom pilom u šumi na području Vrbovca, ilegalno koristio barutne naprave koje su sami izradili kako bi oborili trupce. Osumnjičeni su željeznu kapsulu s barutom i kućno izrađenim fitiljem zabijali u trupce stabala. Zatim bi kapsulu lancem omotali oko trupaca te zapalili fitilj koji bi tijekom aktivacije uzrokovao pucanje trupaca.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku. Protiv njih su podnesene kaznene prijave zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te pokušaja dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Prijave su podnesene Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

sjever.hr/index.hr Foto: arhiva

Input your search keywords and press Enter.