Now Reading:
Općina Bedekovčina održala prijem za novorođene bebe, podijelili naknade za 16-ero djece
Full Article 2 minutes read

Općina Bedekovčina održala prijem za novorođene bebe, podijelili naknade za 16-ero djece

Općina Bedekovčina organizira prigodno druženje s roditeljima i njihovim bebama, stoga je tim povodom održani svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju ožujak-svibanj 2023. godine. Svečani prijem održao se u srijedu , 12. srpnja u prostorijama Općine Bedekovčina.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Bedekovčina provodi na području brige o djeci i mladima. Posebno je napomenuo da se aktivno uređuju dječja igrališta u naseljima kako bi djeca imala prostor za igru i druženje u svojem mjestu. S veseljem je pozdravio sve roditelje, uputio im čestitke i zaželio puno zdravlja, sreće i veselja kod odgoja djece i zahvalio se što su se odazvali svečanom prijemu iako je velika vrućina. Ovaj put posebice je pozdravio roditelje koji su dobili blizance, a u ovom razdoblju rođeno je dvoje blizanaca s područja Općine Bedekovčina.

Prisutne roditelje pozdravila je i ravnateljica Općinske knjižnice i čitaonica Bedekovčina Vesna Šaronja koja je kao i svaki put osigurala poklone za naše najmilije koji se sastoje od male slikovnice i brošure za roditelje, te napomenula koja je važnost čitanja knjiga djeci već od rođenja i rane predškolske dobi.

Naknada za rođenje prvog djeteta iznosi 200,00 eura/1.500,00 kn, za rođenje drugog djeteta u obitelji 265,00 eura/2.000,00 kn, a za treće i četvrto 332,00 eura/2.500,00 kn te za peto i svako sljedeće dijete u obitelji 730,00 eura/5.500,00 kn.

U razdoblju ožujak-svibanj 2023. godine rođeno je ukupno 16-ero djece i to 9 curica i 7 dječaka. Dvoje roditelja dobilo je blizance i to jedni roditelji dvije curice, a drugi roditelji dva dečka.

sjever.hr

13.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.