Now Reading:
Započeli radovi vrijedni gotovo 5 milijuna eura na produženju Branimirove ulice! “Za pet mjeseci trebala bi biti izgrađena cijela prva etapa produženja”
Full Article 2 minutes read

Započeli radovi vrijedni gotovo 5 milijuna eura na produženju Branimirove ulice! “Za pet mjeseci trebala bi biti izgrađena cijela prva etapa produženja”

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, posjetili su gradilište na križanju Zagrebačke ceste i Branimirove ulice u povodu otvorenja prve faze radova na izgradnji produžene Branimirove u Sesvetama.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog kapitalnog prometnog projekta, gradonačelnik Tomašević je istaknuo da se radi o prvoj od tri faze izgradnje, a cilj je rasteretiti promet u centru Sesveta kao i u okolnim naseljima.

-Imovinsko-pravni odnosi počeli su se rješavati još prije 13 godina, a za pet mjeseci trebala bi biti izgrađena cijela prva etapa produženja Branimirove – istaknuo je.

Objasnio je da radovi uključuju izgradnju prometnice s četiri trake, pješačko-biciklističkih staza i autobusnih ugibališta na trasi dužine 1177 metara, a predviđena su i četiri nova raskrižja sa semaforima. U sklopu radova planirana je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda. Početak predmetnog zahvata je na raskrižju sa Zagrebačkom cestom, a koridor definiran Generalnim urbanističkim planom Sesveta se pruža prema sjeveru do Brestovečke ulice.

Gradonačelnik je također izvijestio da je za potrebe kupnje zemljišta i kuća na prvoj etapi izdvojeno oko 5.6 milijuna eura, a sami radovi će koštati oko 4.6 milijuna eura. Za otkup zemljišta za drugu i treću dionicu dosad je potrošeno oko 3.7 milijuna eura.

-Paralelno se odvijaju radovi na drugoj fazi od Brestovečke ulice do ulice Ivana Ančića, dugoj oko dva kilometra, a na kojoj je ostalo oko 30 posto parcela za koje je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose. Treća dionica je najkraća, nešto manje od 800 metara dužine, od Ivana Ančića do Varaždinske ceste, tamo je riješeno oko 80 posto čestica – rekao je gradonačelnik.

foto: zagreb.hr
sjever.hr/zagreb.hr
02.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.