Now Reading:
KREĆU U POMOĆ KOLEGAMA! Gradonačelnik Bosilj ispratio varaždinske vatrogasce na dislokaciju Lastovo!
Full Article 2 minutes read

KREĆU U POMOĆ KOLEGAMA! Gradonačelnik Bosilj ispratio varaždinske vatrogasce na dislokaciju Lastovo!

Varaždinski vatrogasci i ove će godine na dislokaciju na hrvatsku obalu, točnije na otok Lastovo kako bi pomogli svojim kolegama, a tim je povodom u utorak održana prigodna svečanost njihovog ispraćaja u vatrogasnom domu u varaždinskoj Trenkovoj ulici.

Šestoricu pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koji će biti dislocirani na otoku Lastovu tijekom prve smjene protupožarne sezone, ispratili su gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

– To je već tradicija naših vatrogasaca i kad sam ih prošle godine posjetio na Lastovu osjetio sam da su srasli s Lastovom te da su ih domaći ljudi zaista dobro prihvatili i cijene to što im mi s kontinenta dolazimo pomoći. Dečki odlaze s tri vatrogasna vozila, šumskim, navalnim i pick up vozilom te će svakih 15 dana biti smjene, sve do 15. listopada. Na njima je da se brinu da naš najšumovitiji otok, uz Mljet, ostane i dalje tako šumovit – rekao je Bosilj te podsjetio kako su prošle godine imali jednu manju intervenciju u Skrivenoj uvali.

– Nadamo se da će tako biti i ove godine te da neće imati previše posla, iako su oni spremni bez obzira na to kakvog će posla biti, da ga riješe – kazao je varaždinski gradonačelnik.

Zapovjednik varaždinskih vatrogasaca Labaš rekao je pak kako će vatrogasci na Lastovu boraviti do obustave zapovijedi odnosno negdje do polovice listopada, a promjena lokacije moguća je prema potrebi odnosno lokacijama eventualnih požara.

Troškovi su stopostotno pokriveni iz Programa aktivnosti za mlade Republike Hrvatske za požarnu sezonu, tako da Grad Varaždin nema nikakvih troškova što se tiče intervencija na priobalju – pojasnio je Labaš, a varaždinski su vatrogasci ovu priliku iskoristili i kako bi pokazali opremu koju su dobili iz Fonda solidarnosti.

– Riječ je o opremi vrijednoj 57 tisuća eura, a još 14 tisuća eura će se potrošiti na novu opremu koja nam je potrebna u intervencijama za potrese i požare – objasnio je zapovjednik Labaš.

jmiklauzic/www.sjever.hr
27.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.