Now Reading:
Preloški policajci pridružili se obilježavanju Svjetskog dana darivatelja krvi
Full Article 2 minutes read

Preloški policajci pridružili se obilježavanju Svjetskog dana darivatelja krvi

U Prelogu su u nedjelju, na području Sportsko rekreacijske zone „Marina“ kontakt policajci Policijske postaje Prelog provodili aktivnosti preventivnog projekta „Zajedno do veće sigurnosti“ te su na poziv za druženje od strane Gradske organizacije Crvenog križa Grada Preloga i Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, zajednički obilježili Svjetski dan darivatelja krvi koji se inače obilježava 14. lipnja.

Akcija je provedena u prijepodnevnim satima, a podršku preventivnim aktivnostima policije dali su gradonačelnik Grada Preloga, Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća, Đuro Ujlaki i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj.

Posjetiteljima informativnog punkta policije dijeljeni su savjeti o samo zaštitnim mjerama vezanim na kažnjiva ponašanja, uz posebno skretanje pozornosti na mjere prevencije od provalnih krađa koja mogu provoditi samostalno, a ujedno su im i prezentirani aktualni natječaji ministarstva i uvjeti upisa kandidata u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Najmlađi posjetitelji info punkta policije informirani su i educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije, a omogućeno im je razgledavanje službenog vozila te su darivani reflektirajućim promotivnim materijalima u vidu trakica, privjesaka i kemijskim olovkama koje su pribavljene putem sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

sjever.hr

26.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.