Now Reading:
Odlični rezultati zagoraca na istarskom Bevanda runu: Utrka, osvježenje uz bevandu i morske delicije!  
Full Article 2 minutes read

Odlični rezultati zagoraca na istarskom Bevanda runu: Utrka, osvježenje uz bevandu i morske delicije!  

U subotu, 17.06.2023., održan je izuzetno zanimljiv događaj u maloj morskoj uvali nazvanoj Krnički Porat, koja se nalazi u općini Marčana nedaleko Pule. Organizacija ISTRun Eat Drink, čiji je glavni moto “teći isti piti”, koju već godinama posjećujemo na “Opakoj utrci” na Čevu, organizirala je dvije utrke – Krnički điri i Bevanda run. Bevanda run je bio posebno zanimljiv nama, stoga smo se, nakon poziva naših prijatelja Erika i Bureta, odlučili zaputiti u Istru. Ekipu iz Zagorja činili su Anica, Laci, Mato, Marek, Petra, Neven, Jasna, Joso, Tea i Goran.

Pravila Bevanda runa su jednostavna te kao na Opakoj utrci trkač mora otrčati 2,5 km asfaltiranom cestom koja se penje u brijeg te pritom popiti 4 x pola litre, ne gemišta, nego bevande. Pošto su kao Zagorci naučeni na gemište, ovo im je bio dodatni izazov koji su odlučno prihvatili.

Anica Lacković iz Zagorja, ostvarila je pobjedu na ovoj izvrsnoj utrci, a za otrčati 2,5 km i popit 2 litre bevande trebalo joj je samo 17:29 min. Domaća predstavnica Ivana Kramar stigla je iza nje, s razmakom od točno jedne minute, dok je na trećem mjestu bila, također iz Zagorja, Jasenka Šimunčić s vremenom od 21:17. Odmah nakon Jasenke, stigla je i Petra Sakač, što je još jedan sjajan rezultat naših natjecateljica koje su pokazale da se dobro snalaze i u konzumiranju bevande. 


Kod muškaraca pobijedio je domaći predstavnik Dragan Kramar (12:54) koji se ovom utrkom revanširao Goranu Šimunčiću (12:56) za poraz na Opakoj utrci dok se na trećem mjestu našao Laci, kojemu je trebalo 15:17 min da završi utrku. 

Nakon utrke i službenog proglašenja pobjednika, slijedilo je ono najbitnije i najljepše što se događa na takvim utrkama, druženje, pjesma, grupni skok u more i plivanje u sam sumrak, nezaobilazne morske delicije (srdele, dagnje, škampi…) do kasnih noćnih sati.  

sjever.hr/cevo.com.hr Foto: cevo.com.hr
21.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.