Now Reading:
Za projekte s područja Koprivničko – križevačke županije Savez Alpe Jadran odobrio 10 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Za projekte s područja Koprivničko – križevačke županije Savez Alpe Jadran odobrio 10 tisuća eura

Upravni odbor Saveza Alpe Jadran je u Grazu održao radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici regija članica. Na sastanku su dodijeljena financijska sredstva projektnim prijedlozima prijavljenima na prvi ovogodišnji Javni poziv Saveza Alpe Jadran za sufinanciranje projekata u 2023. godini.

Također, definirano je razdoblje provedbe drugog Javnog poziva koji će biti otvoren od sredine mjeseca kolovoza te će se pružiti nova prilika prijaviteljima za ostvarivanje financijske podrške Saveza u provedbi projekata.

Tijekom sastanka prikazani su primjeri dobre prakse u području obrazovanja te su prezentatori s područja regija članica Saveza prikazali provedene projekte kojima je povećana kvaliteta učenja i razvoja vještina. Razmjena iskustava rezultirala je novim projektnim idejama između obrazovnih ustanova.

Uslijedio je prikaz rezultata evaluacijskog procesa projektnih prijava te je ukupno 11 projektnih prijedloga prihvaćeno za sufinanciranje u iznosu od 35.960,00 eura, od čega su četiri projektna prijedloga prijavitelja s područja Koprivničko – križevačke županije kojima je dodijeljeno ukupno 10.000 eura.

Tako je za Folklorni ansambl Koprivnica odnosno 15. susret dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” odobren iznos od 2.000 eura, za likovnu koloniju “Šetnja kroz naivu” Udruge Stari zanati 3.000 eura dok je pak 4.000 eura dodijeljeno Košarkaškom klubu Koprivnica za Alpe – Jadran košarkaški kup mladih. Također, za Renesansni festival je Turističkoj zajednici Grada Koprivnice odobreno tisuću eura.

www.sjever.hr
19.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.