Now Reading:
Započinje nezaobilazna manifestacija – Noć krapinskog pračovjeka! Pogledajte bogat i šaren program
Full Article 3 minutes read

Započinje nezaobilazna manifestacija – Noć krapinskog pračovjeka! Pogledajte bogat i šaren program

Pred nama je bogat program tradicionalne manifestacije “Noć krapinskog pračovjeka”, koji će se održati od 16. do 18. lipnja, a posjetitelji će imati priliku sudjelovati u brojnim edukativnim radionicama, izložbama, predstavama i koncertima.

Grad Krapina stavlja poseban naglasak na program koji je osmišljen kako bi svatko pronašao nešto po svom ukusu. Gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, poziva sve da posjete središte Krapinsko-zagorske županije i uživaju u pripremljenom programu.

-I ove godine Noć krapinskog pračovjeka donosi bogat i šaren program koji će zadovoljiti svačije interese i ukuse. Noć krapinskog pračovjeka je postala prepoznatljiva manifestacija koja okuplja brojne posjetitelje, a to je najbolji dokaz da smo na pravom putu. Naša predanost osiguravanju raznolikih sadržaja i zanimljivih aktivnosti za sve generacije rezultirala je iznimno visokom posjećenošću iz godine u godinu – rekao je Gregurović.

Program manifestacije “Noć krapinskog pračovjeka” započinje 16. lipnja u Gradskoj knjižnici Krapina gdje će se održati Dan dječjeg odjela s brojnim zanimljivim radionicama – bit će tu pričica za najmanje, čajanke s groficom, radionica izrade srednjovjekovnih torbica i za kraj strašno čitanje strašnih horor priča. U Galeriji Grada Krapine bit će također bogat program – u 19 sati otvorenje izložba skulptura Sanje Fališevac, a u 19,30 sati u predivnom ambijentu dvorišta Galerije održat će se koncert klasične glazbe s vrhunskim mađarskim umjetnicima – Tárogató Hungarikum Koncert.

Večernji dio programa „Noći krapinskog pračovjeka“ održava se na Hušnjakovu gdje će se održati koncert Gentlemen’s Club u 20:30 sati, a gostovanje Nene Belana & Fiumensa zakazano je za 22 sata.

U subotu, 17. lipnja, posjetitelji će moći sudjelovati u edukativnoj radionici “Istražimo kameno doba”. Također će imati priliku besplatno razgledati stalni postav muzeja “Europski dani arheologije”. Na Hušnjakovu će biti izvedene Amaterske dječje predstave: “Bijesna Vesna” i “Mimoza” u izvedbi Boss Teatra, dok će u Gradskom kazalištu Zorin dom biti prikazana predstava “Pračovjek” s početkom u 21 sat.

Posljednjeg dana održavanja manifestacije, u nedjelju 18. lipnja, program započinje nastupom dječje plesne skupine Unifit u 17 sati. Tijekom dana bit će organizirane kreativne radionice Udruge distrofičara Krapina i Društva naša djeca Krapina, kao i likovna radionica na temu pračovjeka, a mali posjetitelji moći će na promo štandu Tinker Labsa iz prve ruke saznati što ih sve očekuje na besplatnim steam radionicama koje se održavaju u srpnju i kolovozu u Krapini. Posjetitelji će moći uživati i u natjecanju u pripremi roštilja te će biti održan glazbeni nastup grupe “The Sway Band”.

U Festivalskoj dvorani Krapina, s početkom u 18 sati, izvest će se Plesna produkcija Krapinskih mažoretkinja, od najmanjih i najslađih pa do osvajačica brojnih državnih i međunarodnih medalja.

-Svi su pozvani da dođu i uživaju u raznolikom i zabavnom programu manifestacije “Noć
krapinskog pračovjeka” – poručuju iz Grada Krapine.

sjever.hr

16.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.