Now Reading:
Na meti lopova su starije osobe: Pokradena 88-godišnjakinja i uništeno vozilo 74-godišnjaka
Full Article 2 minutes read

Na meti lopova su starije osobe: Pokradena 88-godišnjakinja i uništeno vozilo 74-godišnjaka

Policijska uprava varaždinska javlja kako je u četvrtak, 15. lipnja oko 18 sati na parkiralištu ustanove za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj drsko okrao 88-godišnju ženu. Navedeni je iskoristio otežano kretanje oštećene te iz košare njezinog pomagala za hodanje, otuđio vrećicu s novčanikom u kojem su se nalazili osobni i bankovni dokumenti i iznos od nekoliko desetaka eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela. 

Također, u vremenu od 14. do 15. lipnja, nepoznati je počinitelj na dvorištu ispred zgrade u ulici Matije Gupca u Ludbregu, provalio u parkirano neregistrirano osobno vozilo u vlasništvu 74-godišnjaka. Navedeni je počinitelj podesnim ključem otključao vozilo, ušao u unutrašnjost te ga prvo ključem, a potom i prespajanjem električnih žica, pokušao staviti u pogon, pri čemu je razbio PVC oblogu ispod upravljača. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 200 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.  

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je počinio šest krađa i jednu tešku krađu. On je, kako se sumnja, od sredine travnja do kraja svibnja, otuđio dva bicikla na području grada Varaždina, dok je iz trgovina u Varaždinu i okolici, otuđio razne suhomesnate proizvode i drugu robu, a iz jedne od trgovina i novac iz blagajne. Ukupna visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina eura.  

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića u dobi od 16 i 21 godine s područja Međimurske županije, zbog sumnje da su unatrag nekoliko dana počinili pet krađa bicikala na području grada Varaždina. Dio navedenih bicikala je pronađen i vraćen vlasnicima. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 1 550 eura. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se prema 16-godišnjem maloljetniku podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

sjever.hr/varazdinska-policija.gov
16.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.