Now Reading:
Ludbreg domaćin nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu! Kronometarska i cestovna utrka obilježit će trodnevni događaj
Full Article 3 minutes read

Ludbreg domaćin nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu! Kronometarska i cestovna utrka obilježit će trodnevni događaj

Ludbreg će od 22. do 24. lipnja 2023. godine biti domaćin nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu, a koje se sastoji od kronometarske utrke i cestovne utrke.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni detalji samih utrka, a gradonačelnik Grada Ludbreg Dubravko Bilić izrazio je čast što Ludbreg, kao grad sporta, može biti domaćin nacionalnog prvenstva u cestovnom biciklizmu.

-Nadam se da će ovaj događaj privući dosta pozornosti, da će Ludbrežanke i Ludbrežani uživati dva dana u utrkama, da ćemo imati priliku vidjeti najbolje hrvatske bicikliste koji će voziti po našim cestama te da ćemo opravdati našu ulogu domaćina i da će biciklisti biti zadovoljni našim cestama, odrađenim utrkama i našim gostoprimstvom – izjavio je Bilić te zahvalio svim organizatorima i suorganizatorima koji omogućuju da se utrke i održe i za kraj dodao:

-Na taj ćemo način još jednom pokazati koliko je Ludbreg sklon biciklizmu.

Nacionalno prvenstvo u cestovnom biciklizmu, uz gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića najavio je i Bruno Radotić, direktor utrke, objasnivši kako se radi o kronometarskoj utrci i biciklističkoj utrci.

Kronometarska utrka ima svoju kružnu stazu od naselja Hrastovsko do naselja Slanje, odnosno prema Poljancu, a krug iznosi 8,3 kilometra. Ova utrka, koja će se održati 22. lipnja, označava i početak nacionalnog cestovnog prvenstva.

-To je pojedinačna utrka gdje svaki biciklista sam starta. Podijeljeni su u više kategorija i predviđeno trajanje utrke je od 3 do 6 sati – objasnio je Radotić.

Direktor utrke Radotić dalje je najavio i cestovnu utrku koja ima veći krug, od 10 kilometara, koja će se održati 24. lipnja. Ova utrka također je podijeljena u više utrka po kategorijama.

-Ona je zahtjevnija, u takvom tipu utrka svi biciklisti zajedno startaju. Predviđeno trajanje događaja je od 9 ujutro, kada je start prvih utrka, pa otprilike do 19 sati, kada će seniori i juniori završavati svoju utrku – pojasnio je Radotić.

Izbornik hrvatske biciklističke reprezentacije Matija Kvasina istaknuo je kako su u suradnji s Trailom i Gradom Ludbregom došli do izvedbe najjačeg krovnog događaja cestovnog biciklizma, na kojem će se natjecatelji boriti za naslove državnih prvaka.

-To ujedno predstavlja finale prvog dijela biciklističke sezone i ima poseban značaj zato što po svakoj disciplini svaki pobjednik dobiva poseban dres s hrvatskim obilježjima koji je onda dužan nositi na svim ostalim utrkama do sljedećeg državnog prvenstva – poručio je Kvasina.

-Stvarno imamo šareni spektar natjecatelja, a na kraju da bi borba bila fer, svi imaju isti teren i iste uvjete – rekao je Kvasina.

Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta objašnjava kako Zajednica obuhvaća 7 jedinica lokalne samouprave i preko 5000 stanovnika koji zajedno žele usmjeriti sveobuhvatni turistički sadržaj u jedan koherentni turistički smjer.

-Jedan od takvih proizvoda na koji smo svi usmjereni jesu aktivnosti na otvorenome, poput biciklizma. Centar svijeta je idealan za takav vid aktivnosti sa svojim raznolikim krajolikom. Natjecatelji i sudionici se mogu upoznati sa prirodnim krajolikom ovog područja. Laganim, ali uspješnim koracima etabliramo se kao destinacija koja je poželjna za sve vrste turista i posjetitelja – poručila je Međimurec.

md/sjever.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.