Now Reading:
DAN OTVORENIH VRATA U ZABOKU: Zagorski “plavci” predstavili policijsko zanimanje mladima i potaknuli ih na prijavu za natječaj
Full Article 3 minutes read

DAN OTVORENIH VRATA U ZABOKU: Zagorski “plavci” predstavili policijsko zanimanje mladima i potaknuli ih na prijavu za natječaj

Zagorski “plavci” su kroz razne pokazne vježbe i informativne punktove mladima pobliže predstavili policijsko zanimanje te ih pozvali da se prijave na natječaj za ovaj dinamičan, human i odgovoran posao

Posljednjih nekoliko mjeseci Policijska uprava krapinsko-zagorska kroz kampanju „Postani policajac/policajka“ građanima županije, a posebice mladima, približava policijsko zanimanje i informira ih kako steći zvanje policajac/policajka, te ih nastoji potaknuti da posao policajca/policajke izaberu za svoj životni poziv.

U tijeku su dva natječaja MUP-a RH za zanimanje policajac/policajka, jedan za mlađe od 28 godina za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u Policijskoj školi „Josip Jović“, a drugi za srednjoškolce za upis u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“.

Kao završnicu dosadašnjih aktivnosti Policijska uprava krapinsko-zagorska je na Zivtovom trgu u Zaboku održala Dan otvorenih vrata nizom pokaznih vježbi i informativnih punktova raznih rodova policije.

Dinamičan događaj započeo je pokaznom vježbom Interventne jedinice policije demonstrirajući borilačke vještine, primjenu palice, oružja i taktike postupanja, primjenu policijskih ovlasti te službenog drona.

Svoju pokaznu vježbu izveo je demo tim pravosudne policije na što su se nadovezali pokaznom vježbom „Tko je kriv?“ kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije kroz prikaz očevida kod provale u osobni automobil.

Mladi su imali priliku upoznati se s važnim informacijama vezanim uz upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka ili u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“, kao i s kriterijima koje moraju zadovoljiti da bi postali dio plavog tima. Troje mladih policijskih službenika, koji su nedavno završili policijsku školu, ispričali su zainteresiranim srednjoškolcima svoja iskustva sa školovanja, ali i iz radnih dana u policiji.

Tijekom događaja posjetitelji su tijekom obilaska info pultova imali priliku vidjeti i kroz osobni kontakt upoznati različite rodove policije i opremu kojom se koriste (prometna policija, interventna jedinica policije, kriminalistička policija – službeni pas za detekciju droga, kriminalistička tehnika, temeljna i granična policija, protueksplozijska jedinica, pravosudna policija te prevencija kriminaliteta.

Biti policajac/policajka, osim znanja, uvjetuje i visoku razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti, što se prilikom upisa u Policijsku školu Josip Jović testira svladavanjem poligona koji je postavljen u Sportskoj dvorani Zabok kako bi svi zainteresirani imali priliku okušati se na istom i sudjelovati na treningu kako se pripremati za uspješno svladavanje istog uz policijskog službenika Interventne jedinice policije.

Dan otvorenih vrata podržali su i jedni od najspremnijih policajaca Hrvatske koji će u Sloveniji predstavljati MUP RH na Brajnikovom memorijalu koji će se održati 16. i 17. lipnja sa startom na Bledu, a koji se za ovo iznimno zahtjevno natjecanje pripremaju u Zagorju. Brajnikov memorijal zahtjevno je i iscrpljujuće natjecanje koje traje dva dana i uključuje ekstremne vještine i policijske zadaće, gdje natjecatelji moraju proći gotovo 150 kilometara od starta do cilja – plivajući, veslajući, trčeći, biciklirajući, planinareći, a pritom pokazati i vještine pucanja iz malokalibarske puške. Za hrvatsku policiju natjecat će se, Krunoslav Ivanušec i Luka Špehar IJP Zlatar, Petar Conjar i Mladen Žimbrek IJP Varaždin, Nikola Slatina UPPS, Petar Volarević IJP Dubrovnik, Pavo Čančar PP Metković i Marko Batori ATJ Lučko.

foto: krapinsko-zagorska-policija-gov.hr
sjever.hr/krapinsko-zagorska-policija-gov.hr
08.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.