Now Reading:
Završena velika investicija BMD STIL-a vrijedna 5,8 milijuna eura – Općina Konjščina postaje središte metalske industrije
Full Article 2 minutes read

Završena velika investicija BMD STIL-a vrijedna 5,8 milijuna eura – Općina Konjščina postaje središte metalske industrije

U srijedu je u općini Konjščina, mjestu Jertovec završena još jedna kapitalna investicija vrijedna 5,8 milijuna eura od čega je sufinanciralo od strane EU 2,6 milijuna eura, a realizirana u sklopu projekta povećanja energetske učinkovitosti, korištenja obnovljivih izvora energija u proizvodnim industrijama. Naime, tvrtka BMD Stil završila je kapitalnu investiciju u novi armirački proizvodni pogon kojoj je ostvarena zamjena postojeće rasvjete, izgradnja foto naponske elektrane, zamjena svih postojećih strojeva modernijim i energetski učinkovitijim strojevima, energetska obnova ovojnica, zgrada, fasada i krovova, ugradnja novog sustava grijanja. Najvažniji učinak po cijelom završetku projekta bit će ukupno smanjenje potrošnje električne energije za 430 000 kilovat sati godišnje i smanjenje emisije CO2 za 141,9 tona godišnje.

Načelnica općine Konjščina Anita Krok istaknula je kako je Konjščina kraj koji je od nekad poznat po metalskoj industriji.

-Zahvaljujući ovom projektu na istočnom dijelu Zagorja opet postajemo središte i jačamo metalsku industriju – kazala je načelnica dodavši kako se Općina upravo zbog ove tvrtke sprema u promjenu poslovnoga plana kako bi investitori mogli krenuti dalje sa svojim investicijama.

Na svečanosti završetka ove investicije prisutan je bio i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar koji je čestitao upravi tvrtke na poslovanju, ulaganju i povlačenju europskih sredstava.

BMD stil je korporacija s 28-godišnjim iskustvom i zadnja njihova investicija je zapravo bila kupnja vodoprivrede Zagorje koja je na našim prostorima bila specijalizirana za hidro-građevinske radove, održavanje vodotoka u slivu Krapina-Sutla. Priznajem da sam impresioniran s modernizacijom pogona jer oni su, uz jednu splitsku tvrtku, najveći u Hrvatskoj koji se bave izgradnjom ovakvih armaturnih koševa, pogotovo kod nas za klizišta, mostove i propuste, ali i za sve ostale kazao je župan.

Zadovoljni završtekom investicije, jedan od članova uprave tvrtke BMD stil Tomislav Harapin zahvalio je svima koji su podržali naš projekt, vjerujemo da će to biti na korist i na dobrobit svim žiteljima Općine Konjščina, budući da veliki dio građana gravitira i radi u ovom armiračkom pogonu.

sjever.hr
07.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.