Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija i Općina Centar: Potpisan Sporazum o suradnji 
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija i Općina Centar: Potpisan Sporazum o suradnji 

U utorak, 06.06.2023. u Županijama uprave, župan Darko Koren potpisao je Sporazum o suradnji u institucionalnoj, gospodarskoj i kulturnoj djelatnosti između Koprivničko-križevačke županije i Općine Centar iz Republike Sjeverne Makedonije.  

Riječ je o Sporazumu kojim će se uspostaviti i ojačati bilateralni odnosi Županije i Općine Centar te pružiti podrška u procesu približavanja Republike Sjeverne Makedonije europskim integracijama. 

Na svečanosti potpisivanja, koja se odvila online putem, i sastanku kojem je nazočio župan Koren, prisustvovala je i pročelnica Ureda župana, Melita Ivančić. S makedonske strane, prisutni su bili gradonačelnik Općine Centar, Goran Gerasimovski, i Nj. E. veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji, Nives Tiganj

Koprivničko-križevačka županija pružiti će tehničku podršku Općini Centar u pripremi projekata namijenjenih apliciranju za sredstva Europske unije putem Instrumenta pretpristupne pomoći. Župan Koren istaknuo je važnost suradnje i istaknuo da Županijska Regionalna razvojna agencija PORA, koja je već provela brojne projekte financirane europskim sredstvima, može pružiti značajnu pomoć partnerima iz Sjeverne Makedonije koristeći svoje znanje i iskustvo. 

Gradonačelnik Gerasimovski i veleposlanica Tiganj izrazili su zahvalu i zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma. U svojim govorima naglasili su dugogodišnje prijateljstvo između dvije zemlje koje će ovom suradnjom biti dodatno ojačano, te su istaknuli koristi koje će Općina Centar imati u svojim naporima za približavanje europskim asocijacijama. 

Do sada je već ostvareno desetak suradnji između lokalnih i regionalnih jedinica uprave dviju zemalja, a potpisanim Sporazumom poticat će se projekti iz područja interesa obje strane. Planiran je susret dviju delegacija u drugom dijelu godine.

sjever.hr/kckzz.hr
07.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.