Now Reading:
SPEKTAKL U VARAŽDINU Ljubitelji superautomobila, ne smijete propustiti karavanu skupocjenih vozila koja stižu na Tie Fly!
Full Article 3 minutes read

SPEKTAKL U VARAŽDINU Ljubitelji superautomobila, ne smijete propustiti karavanu skupocjenih vozila koja stižu na Tie Fly!

TIE FLY naziv je turističko-gastronomskog projekta kojem će Varaždin biti domaćin 8. i 9. lipnja, a ova jedinstvena lifestyle manifestacija kroz druženje i promociju skupocjenih automobila ujedno promovira turističke i gospodarske potencijale Hrvatske.

Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina izjavila je da je suradnja s organizatorima počela prošle godine, nakon višegodišnjih predradnji kada su organizatore uvjeravali da i Varaždin ima prekrasnu kulisu, povijesnu gradsku jezgru i arhitekturu i puno toga lijepoga za pokazati. Dodala je da prošlogodišnje zadržavanje u Varaždinu bilo kratko te da je ova dvodnevna manifestacija rezultat jednogodišnjeg pregovaranja.

Ono što će građanima biti itekako zanimljivo događat će se u četvrtak, 8. lipnja od 17 sati u Uršulinskoj i Draškovićevoj ulici gdje će biti postavljena povorka sportsko-luksuznih automobila koji će biti izloženi oko pola sata, stoga ne propustite tu priliku.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da u grad stiže karavana od 60-ak super luksuznih vozila.

-Ono što je nama bitno je da će svi ti poslovni ljudi koji vole te automobile i prenoćiti ovdje, zakupili su hotel Turist i ostvarit ćemo značajan turistički promet. Nakon toga upoznat će se s gastronomijom našega kraja, ali prezentirat ćemo im i naše gospodarske i ekonomske mogućnosti i vjerujemo da ćemo s nekim od njih uspjeti ostvariti suradnju. Spojili smo turizam, gastronomiju i gospodarstvo i vjerujem da će nam svima biti zanimljivo i korisno – istaknuo je Bosilj.

Goran Mališ, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije naglasio je da je svima zadovoljstvo što se nakon prošlogodišnjeg druženja na Trakošćanu tradicija nastavlja i da će se ovoga puta druženje organizirati u Varaždinu.

-Mislim da je dvojak karakter ove manifestacije – do onoga što vole moći će doći svi ljubitelji automobila i vidjeti avozila koja baš nemaju često ili možda nikada priliku ovdje vidjeti. To je turistički dio za nas domaće, a turisti pak će imati priliku razgledati naš kraj. Turistička zajednica Varaždinske županije zadužena je i za zajedničku večeru, pa će gosti imati priliku osvjedočiti se što sve nudi naš kraj i s gastronomske strane – rekao je Mališ.

Uime organizatora karavane, Robert Bajs zahvalio je Gradu Varaždinu kao prijatelju ovog projekta.

-Svim građanima i posjetiteljima defileom i zaustavljanjem u centru grada pružit ćemo priliku da se karavana vozila može pogledati i da se može poslikati – kazao je Bajs dodajući da je to projekt koji promovira hrvatske ljepote, hrvatsku baštinu, UNESCO-ove spomenike.

Davor Ivanjko, također jedan od organizatora, kazao je kako je ova karavana drugačija od ostalih koje prolaze kroz Hrvatsku, jer ona prenosi gastronomiju varaždinskog kraja preko posjetitelja i sudionika u drugim krajevima i zemljama.

Svakako zabilježite u kalendaru 8. lipnja, dođite u središte Varaždina i uživajte – ako takvu jurilicu nećete nikad imati priliku smjestiti u svoju garažu, bar da „pasete oči”!

smart

a.kučić/sjever.hr
01.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.