Now Reading:
Najbolja zagorska vina, štrukli i zabavna glazba – sve vas to očekuje ovog vikenda na Bedekovčanskim jezerima u sklopu čak tri tradicionalne manifestacije!
Full Article 5 minutes read

Najbolja zagorska vina, štrukli i zabavna glazba – sve vas to očekuje ovog vikenda na Bedekovčanskim jezerima u sklopu čak tri tradicionalne manifestacije!

Svega nekoliko dana dijeli nas od bogatog programa događanja koja će se ovog vikenda održati na Bedekovčanskim jezerima u sklopu 55. Sajma i izložbe zagorskih vina, 14. izdanja Štruklijade te 55. festivala “Igrajte nam mužikaši”. Detaljan program odnosno što točno očekuje posjetitelje Bajera ovog vikenda, predstavljeno je na konferenciji za medije u ponedjeljak.

Tako je najavljeno kako će se u petak 02. lipnja održati 55. Sajam i izložba zagorskih vina, u subotu, 03. lipnja Štruklijada, dok je pak u Festival Igrajte nam mužikaši na rasporedu u nedjelju, 4. lipnja.

Ove godine za Sajam i izložbu zagorskih vina poslana su 134 uzorka vina iz cijelog Zagorja, od profesionalnih proizvođača vina do hobista. Na prostoru Sajma svoja vina za degustaciju izložit će devet vinara koji će svoja vina nuditi tijekom sva tri dana manifestacije. Uz vinare, svoje proizvode predstaviti će i 21 izlagač.

Kako je pak naglasio načelnik Bedekovčine Darko Ban, Festival Igrajte nam mužikaši donosi 14 novih pjesama zabavnog karaktera koje su izabrali članovi festivalskog žirija.

– Izabrane su najbolje od najboljih i vjerujem da će naši posjetitelji imati u čemu uživati – poručio je načelnik Ban.

Svoje pjesme predstavit će Andrija Kos i Carpona Band, Božidar Meštrović i Slatka Tajna, Črleni Lajbeki, Dominik Štrucl i Ansambl 5 do 12, Fantastic, Fiškali, Kraljevi Zagorja, Radovan Kunović i Kraljevi Zagorja, Rajko Suhodolčan, Klapa Brv i Zvuci Zagorja, Zagorski Dečki, Zlatko Deveničar i Črleni Lajbeki, Zlatni Kristali, Zvonimir Gažić, Željko Grozaj i Zagorski Muzikaši te Zvuci iz Zagorja koji će i ove godine produžiti svoj nastup i uveseljavati posjetitelje sve do kasnih večernjih sati.

Početak službenog dijela je u 17 sati, a festival će trajati sve do ponoći. Tu su i brojni drugi popratni sadržaji.

– U petak i u subotu u 18 sati smo pripremili likovnu radionicu „Wine & paint” u organizaciji Savjeta mladih Bedekovčina koja će se održati u blizini Ribičkog doma. Prošle godine jako je dobro prihvaćena, puno posjetitelja pa smo ju i ove godine predvidjeli. U petak u zabavnom programu koji počinje u 21.30 sati imamo predgrupu Mušketiri, a nakon toga, u 22 sata koncert Tamburaškog sastava Gazde – kazao je Ban.

U subotu program kreće već u 10 sati ujutro kada će se u organizaciji Zagorske udruge uzgajivača konja, OPG-a Piljek i Općine Bedekovčina na pomoćnom igralištu NK Tondacha održati konjičke igre.

– Ove godine veliku smo pažnju posvetili obiteljima, djeci i mladima. U 12 sati u subotu uz jezero imamo dječju likovnu radionicu u organizaciji Knjižnice Bedekovčina te u 18 sati dječju predstavu „Čarolija znanosti” – najavio je Ban.

U 15.30 sati bit će dodijeljena priznanja najboljim sportašima iz Sportske zajednice Općine Bedekovčina, a u 21 sat počinje zabavni program kada će nastupiti predgrupa Elixir Band, a u 22 sata na redu je koncert grupe Ljubavnici.

– Bit će za svakog ponešto i vjerujem da će svatko naći nešto za zabavu. U tri dana imamo svega, najbolja vina, najbolje štrukle i najbolju zagorsku zabavnu glazbu – rekao je Ban pozvavši sve da im se pridruže na Bedekovčanskim jezerima.

Voditeljica ureda županijske Turističke zajednice Sanja Škrinjar najavila je pak detaljnije program 14. po redu Štruklijade.

– Krenut ćemo sa službenim otvorenjem u 15 sati, ali bit će programa i prije. U 16.30 sati imamo gastro show na kojem će sudjelovati dvije srednje škole, Srednja škola Zabok i Srednja škola Pregrada te Osnovna škola Brestovec Orehovički. Oni su prošle godine bili tu s nama kao izlagači, a ove godine odlučili su okušati svoje vještine s malo starijim kolegama iz srednjih škola. U 19 sati bit će službeno proglašenje pobjednika – pojasnila je Škrinjar dodavši kako je ove godine prijavljeno 13 natjecatelja među kojima su škole, specijalne bolnice, ugostiteljski objekti te naravno, pobjednik u posljednje dvije godine.

– Sudjelovat će puno OPG-ova, imat ćemo puno aktivnosti i programa. Imat ćemo i konjičke igre u subotu. Već od 10 sati starta program za djecu, roditelje i ugostiteljska ponuda. Cijeli vikend u Bedekovčini bit će pun događanja – rekla je Škrinjar.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar kazao je kako će ovaj vikend Bedekovčina biti Hrvatska u malom, s obzirom na najave dolazaka posjetitelja iz cijele Hrvatske te se osvrnuo na Sajam vina.

– Pet velikih zlata, 42 zlata, 68 srebrnih i 15 bronci te dva priznanja na 134 uzorka izniman su rezultat i sama komisija je rekla kako dugo vremena nije bilo tako kvalitetnih vina – dodao je župan.

Župan je nastavio s najavom Štruklijade, kazavši kako je pripremljeno preko 10 tisuća štrukli. Dva proizvođača štrukli sva tri dana će na licu mjesta pripremati i peći štrukle, a kako je naglasio župan, to je dovoljno jasan poziv svima onima koji će se i usput naći na području Krapinsko – zagorske županije.

– Isto tako i manifestacija Igrajte nam mužikaši okupit će eminentne zagorske grupe i sastave koji će predstaviti nove pjesme i vjerujem da će se tražiti stolica više, posebice stoga što su sva događanja za posjetitelje besplatna. Budući da se pripremaju i brojni dodatni sadržaji za djecu. to je idealna prilika da cijele obitelji ovog vikenda posjete bedekovčanske Bajere – zaključio je župan Kolar.

jm/www.sjever.hr
29.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.