Now Reading:
ZANIMLJIV PROJEKT Zagrepčani će uskoro kod frizera, masera i kozmetičara na razgovor o zdravlju – evo o čemu je riječ
Full Article 2 minutes read

ZANIMLJIV PROJEKT Zagrepčani će uskoro kod frizera, masera i kozmetičara na razgovor o zdravlju – evo o čemu je riječ

Šišanje, pramenovi i razgovor o mamografiji. Uskoro će ih s građanima voditi educirani obrtnici, među njima i frizeri – donosi danas.hr. Riječ je o projektu koji za desetak dana počinje u Gradu Zagrebu, a umjesto da ljudi kod frizera, masera i kozmetičara gube vrijeme na mobitelima, moći će saznati neke korisne informacije.

Ovaj projekt bit će preventivan, a obrtnicima je poslano pozivno pismo te se očekuju prijave. Građani će u salonima moći skenirati QR kod, a s njima će o zdravlju uz frizere, razgovarati kozmetičari i maseri.

-Mislim da neće biti nekog otpora ni kod obrtnika koji će pružati uslugu ni kod klijenata koji će otići na taj QR kod i pogledati. Naravno da ćemo svi objeručke prihvatiti, jer mislim da je bolje spriječiti, nego liječiti – preventiva je sve – rekao je Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

-Ako jednu osobu dobijemo da se javi u preventivni program – to je značajno i važno. U cijeloj zajednici moramo više razgovarati o zdravlju da bismo preventivne programe bolje odradili – ističe Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Obrtnici neće dobiti financijsku naknadu, ali hoće popust na usluge koje pruža Nastavni zavod za javno zdravstvo.

-Sad kad idete na frizuru pogotovo žene koje tamo provedu po 2 – 3 sata će moći porazgovarati. Mi smo pripremili edukativni materijal za naše obrtnike koji će biti kratak i oni će ga jednostavnim riječima će morati prenijeti neke osnovne poruke – ističe Kolarić.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

www.sjever.hr / danas.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.