Now Reading:
ZANIMLJIV PROJEKT Zagrepčani će uskoro kod frizera, masera i kozmetičara na razgovor o zdravlju – evo o čemu je riječ
Full Article 2 minutes read

ZANIMLJIV PROJEKT Zagrepčani će uskoro kod frizera, masera i kozmetičara na razgovor o zdravlju – evo o čemu je riječ

Šišanje, pramenovi i razgovor o mamografiji. Uskoro će ih s građanima voditi educirani obrtnici, među njima i frizeri – donosi danas.hr. Riječ je o projektu koji za desetak dana počinje u Gradu Zagrebu, a umjesto da ljudi kod frizera, masera i kozmetičara gube vrijeme na mobitelima, moći će saznati neke korisne informacije.

Ovaj projekt bit će preventivan, a obrtnicima je poslano pozivno pismo te se očekuju prijave. Građani će u salonima moći skenirati QR kod, a s njima će o zdravlju uz frizere, razgovarati kozmetičari i maseri.

-Mislim da neće biti nekog otpora ni kod obrtnika koji će pružati uslugu ni kod klijenata koji će otići na taj QR kod i pogledati. Naravno da ćemo svi objeručke prihvatiti, jer mislim da je bolje spriječiti, nego liječiti – preventiva je sve – rekao je Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

-Ako jednu osobu dobijemo da se javi u preventivni program – to je značajno i važno. U cijeloj zajednici moramo više razgovarati o zdravlju da bismo preventivne programe bolje odradili – ističe Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Obrtnici neće dobiti financijsku naknadu, ali hoće popust na usluge koje pruža Nastavni zavod za javno zdravstvo.

-Sad kad idete na frizuru pogotovo žene koje tamo provedu po 2 – 3 sata će moći porazgovarati. Mi smo pripremili edukativni materijal za naše obrtnike koji će biti kratak i oni će ga jednostavnim riječima će morati prenijeti neke osnovne poruke – ističe Kolarić.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.

www.sjever.hr / danas.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.