Now Reading:
Varaždinka mislila da diže kredit pa ostala bez 840 eura!
Full Article 1 minutes read

Varaždinka mislila da diže kredit pa ostala bez 840 eura!

eračun

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 38-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare, izvijestila je PU varaždinska.

Ona je tijekom svibnja na društvenim mrežama pronašla oglas vezan uz kreditiranje te stupila u kontakt s osobom putem poruka. 38-godišnjakinja je bila dovedena u zabludu da će dobiti kredit, i na temelju toga uplatila novčani iznos od oko 840 eura za potrebe raznih obrada, poreza i provizija kredita. Do dana podnošenja prijave nije dobila kredit, te više ne može stupiti u kontakt s osobom sa kojom je dogovorila kredit.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

-Opisanim događajem još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, kao i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela. Nerealni oglasi za ostvarenje povoljnijih kupnji ili kredita u ovom slučaju nego u bankama i drugim novčarskim institucijama upućuju na laž i moguće počinjenje kaznenog djela. Zato je važno kod takvih i sličnih oglasa provjeriti sve okolnosti te u slučaju sumnje na prijevaru ili neku drugu kažnjivu radnju, događaj prijaviti policiji na broj 192 – apeliraju iz varaždinske policije.

www.sjever.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.