Now Reading:
Varaždinka mislila da diže kredit pa ostala bez 840 eura!
Full Article 1 minutes read

Varaždinka mislila da diže kredit pa ostala bez 840 eura!

eračun

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 38-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare, izvijestila je PU varaždinska.

Ona je tijekom svibnja na društvenim mrežama pronašla oglas vezan uz kreditiranje te stupila u kontakt s osobom putem poruka. 38-godišnjakinja je bila dovedena u zabludu da će dobiti kredit, i na temelju toga uplatila novčani iznos od oko 840 eura za potrebe raznih obrada, poreza i provizija kredita. Do dana podnošenja prijave nije dobila kredit, te više ne može stupiti u kontakt s osobom sa kojom je dogovorila kredit.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

-Opisanim događajem još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, kao i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela. Nerealni oglasi za ostvarenje povoljnijih kupnji ili kredita u ovom slučaju nego u bankama i drugim novčarskim institucijama upućuju na laž i moguće počinjenje kaznenog djela. Zato je važno kod takvih i sličnih oglasa provjeriti sve okolnosti te u slučaju sumnje na prijevaru ili neku drugu kažnjivu radnju, događaj prijaviti policiji na broj 192 – apeliraju iz varaždinske policije.

www.sjever.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.