Now Reading:
Odluka koja će rastužiti skijašku Hrvatsku: Ništa od Snježne kraljice 2024.!
Full Article 2 minutes read

Odluka koja će rastužiti skijašku Hrvatsku: Ništa od Snježne kraljice 2024.!

Prvi put u posljednjih 20 sezona naših utrka nema u kalendaru FIS Svjetskog kupa! Naime, u srijedu je Vijeće FIS-a na svojoj sjednici u Zürichu usvojilo kalendare utrka za nadolazeću sezonu 2023./24. u kojima nema sljemenskih utrka Snježne kraljice.

Kako su kalendari doneseni za samo jednu sezonu, Hrvatski skijaški savez vjeruje i nada se da će utrke Snježne kraljice ponovo biti u kalendaru Svjetskog kupa u nadolazećim sezonama, pišu Sportske novosti.

Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Ski World Cup „Snow Queen Trophy” – Zagreb/Sljeme i direktor Hrvatskih alpskih reprezentacija i ski pool-a, izjavio je kako mu je žao što Snježne kraljice neće biti ove zime, ali i da već razmišljaju o sezoni koja će uslijediti nakon 2023./2024.

-Nadamo se i vjerujemo da će Snježna kraljica biti opet uvrštena u kalendar FIS Svjetskog kupa 2024./25. U organizaciji utrka FIS Svjetskog kupa ima brojnih primjera gdje drugi organizatori nisu organizirali utrke FIS Svjetskog kupa svake godine te su se ponovo nakon toga vraćali u kalendar, pa očekujemo da će tako biti i s našim utrkama. Nažalost, imali smo veliki peh s vremenom zadnje dvije godine kada smo, baš tada, u novogodišnjem periodu svjedočili nevjerojatnim i dugotrajnim toplim vremenskim uvjetima za taj dio godine, ne samo u Zagrebu, na Sljemenu i u Hrvatskoj, već i u čitavoj srednjoj Europi, ali smo svake godine i u tako teškim uvjetima uspjeli organizirati barem jednu utrku – rekao je Pavlek, a prenose Sportske novosti.

U sezoni 2023./24. Hrvatski skijaški savez će se fokusirati primarno na rad s reprezentacijama i ostvarivanje još boljih rezultata, iako su prošle sezone već bili odlični. Sezonu 2022./23. obilježile su svojim sjajnim nastupima prije svega naše skijašice.

ssjever.hr/sportske.jutarnji.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.