Now Reading:
Odluka koja će rastužiti skijašku Hrvatsku: Ništa od Snježne kraljice 2024.!
Full Article 2 minutes read

Odluka koja će rastužiti skijašku Hrvatsku: Ništa od Snježne kraljice 2024.!

Prvi put u posljednjih 20 sezona naših utrka nema u kalendaru FIS Svjetskog kupa! Naime, u srijedu je Vijeće FIS-a na svojoj sjednici u Zürichu usvojilo kalendare utrka za nadolazeću sezonu 2023./24. u kojima nema sljemenskih utrka Snježne kraljice.

Kako su kalendari doneseni za samo jednu sezonu, Hrvatski skijaški savez vjeruje i nada se da će utrke Snježne kraljice ponovo biti u kalendaru Svjetskog kupa u nadolazećim sezonama, pišu Sportske novosti.

Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Ski World Cup „Snow Queen Trophy” – Zagreb/Sljeme i direktor Hrvatskih alpskih reprezentacija i ski pool-a, izjavio je kako mu je žao što Snježne kraljice neće biti ove zime, ali i da već razmišljaju o sezoni koja će uslijediti nakon 2023./2024.

-Nadamo se i vjerujemo da će Snježna kraljica biti opet uvrštena u kalendar FIS Svjetskog kupa 2024./25. U organizaciji utrka FIS Svjetskog kupa ima brojnih primjera gdje drugi organizatori nisu organizirali utrke FIS Svjetskog kupa svake godine te su se ponovo nakon toga vraćali u kalendar, pa očekujemo da će tako biti i s našim utrkama. Nažalost, imali smo veliki peh s vremenom zadnje dvije godine kada smo, baš tada, u novogodišnjem periodu svjedočili nevjerojatnim i dugotrajnim toplim vremenskim uvjetima za taj dio godine, ne samo u Zagrebu, na Sljemenu i u Hrvatskoj, već i u čitavoj srednjoj Europi, ali smo svake godine i u tako teškim uvjetima uspjeli organizirati barem jednu utrku – rekao je Pavlek, a prenose Sportske novosti.

U sezoni 2023./24. Hrvatski skijaški savez će se fokusirati primarno na rad s reprezentacijama i ostvarivanje još boljih rezultata, iako su prošle sezone već bili odlični. Sezonu 2022./23. obilježile su svojim sjajnim nastupima prije svega naše skijašice.

ssjever.hr/sportske.jutarnji.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.