Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Djelomice sunčano uz mogućnost mjestimičnih pljuskova
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Djelomice sunčano uz mogućnost mjestimičnih pljuskova

Prema najavama prognostičara Državnog hidrometeorološkog zavoda danas nas očekuje djelomice sunčano vrijeme, no uz promjenljivu naoblaku bit će mjestimice malo kiše ili pljuska s grmljavinom, uglavnom u gorju, unutrašnjosti Dalmacije i na istoku zemlje.

Na Jadranu pretežno sunčano, ali je pokoji pljusak moguć uz obalu srednjeg i južnog dijela. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena, podno Velebita i jaka bura, a u Dalmaciji od sredine dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 27 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike na području cijele zemlje uglavnom će biti povoljne. U prvom dijelu dana naoblaka u kontinentalnim krajevima može nepovoljno utjecati na radni elan i koncentraciju meteoropata, no taj će nepovoljan utjecaj slabiti uz sunčana razdoblja i ugodne temperature zraka u drugom dijelu dana. Zbog visokog, mjestimice i vrlo visokog indeksa UV zračenja, u slučaju boravka na otvorenom upozoravamo na potrebu adekvatne zaštitite.

www.sjever.hr / DHMZ
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.