Now Reading:
FOTO Dan sporta i odlične zabave: tradicionalna MEVijada okupila 200-tinjak studenata i profesora koji su odmjerili snage u graničaru
Full Article 3 minutes read

FOTO Dan sporta i odlične zabave: tradicionalna MEVijada okupila 200-tinjak studenata i profesora koji su odmjerili snage u graničaru

Kraj svibnja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu rezerviran je za već tradicionalnu MEVijadu, sportsko-rekreativno zabavnu manifestaciju koju su pokrenuli sami studenti i koja je u svoje tri godine održavanja postala omiljeno događanje, kako među studentima, tako i među profesorima.

Na ovogodišnjoj, 3. MEVijadi okupilo se 200-tinjak studenata i profesora koji su sudjelovali u raznim sportskim i zabavnim igrama, između ostalog i u graničaru u kojem su međusobno odmjerili snage.

Igre je otvorio dekan MEV-a Igor Klopotan koji je zahvalio Studenskom zboru i nastavnicima na odličnoj organizaciji poručivši studentima kako im je ovo izvrsna prilika da izvan učionica pobijede svoje profesore.

-Drago mi je što naša već tradicionalna MEVijada iz godine u godinu okuplja velik broj studenata, ali i profesora. Najzanimljiviji dio ove manifestacije je svakako graničar u kojem studenti i profesori međusobno odmjere snage, a bit je da se barem na jedan dan maknemo iz predavaonica, obaveza, kolokvija i ispita te uoči kraja semestra opustimo i svi zajedno podružimo u neformalnom okruženju. Siguran sam da će se ovaj odličan projekt nastaviti i dalje – rekao je Klopotan.

Inače, MEVijada je projekt studenata treće godine smjera Menadžment sporta na studiju Menadžment turizma i sporta, a obuhvaća razne igre poput križić-kružića, povlačenja užeta, skakanja u vrećama i graničara.

-Imamo desetak timova po osmero ili desetero studenata, plus profesor u svakom timu. Tu su i humanitarne igre, a novac koji se donira skupljamo za one kojima je pomoć najpotrebnija. Imamo i prigodne poklone, proizvode domaćih OPG-ova. Kao i prijašnjih godina, sudjeluje 200-tinjak studenata te mnoštvo gledatelja koji ih podržavaju. Ove igre već su postale tradicijom, pa vjerujemo da će i narednih godina odaziv biti odličan – kazala je Helena Ferenčak, studentica 3. godine studija Menadžment turizma i sporta.

Svaki student i profesor dobiva prigodnu majicu, hranu i piće za sve sudionike osigurali su sponzori, a za dobru zabavu zadužen je DJ.

Zahvalivši glavnom sponzoru, Sveučilišnom centru Varaždin na čijem su natječaju i dobili sredstva za organizaciju MEVijade te bivšim studentima koji su pokrenuli ovu inicijativu Anamarija Feher, predsjednica Studentskog zbora izrazila je zadovoljstvo što su i ove godine uspjeli organizirati ovu manifestaciju.

-Mi svake godine pokušavamo nadograđivati ovo događanje na neku višu razinu. Cilj današnjeg okupljanja je prvenstveno mali odmor pred ispitne rokove te naravno dobra zabava i međusobno upoznavanje studenata, ali i upoznavanje studenata s profesorima na neformalnoj i prijateljskoj razini – poručila je Feher.

www.sjever.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.