Now Reading:
Nakon fotografije s dvije žene u istom bolničkom krevetu, ravnatelj sisačke bolnice dobio kaznu – pisano upozorenje!
Full Article 2 minutes read

Nakon fotografije s dvije žene u istom bolničkom krevetu, ravnatelj sisačke bolnice dobio kaznu – pisano upozorenje!

Nakon što su objavljene fotografije dvije pacijentice koje su ležale u istom krevetu, a od kojih je jedna žena i umrla, a ravnatelj tri dan nije ništa rekao o tome, jedina kazna koju je ravnatelj sisačke bolnice dobio je pisano upozorenje, piše 24sata.hr

Kako prenosi 24sata, ravnatelju je naloženo da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama, formira poseban tin koji će se baviti prijemom i otpustom pacijenata, na OHBP provede tromjesečni monitoring protoka, izradi poseban protokol o postupanju u slučaju preopterećenja OHBP-a, pokrene poseban program za analizu kvalitete skrbi za kompleksne pacijente.

Podsjećamo, dvije starije žene ležale su na jednom bolničkom ležaju, stisnute jedan uz drugu, a tu fotografiju slikali su ogorčeni pacijenti i pustili na društvene mreže. Jedna od dvije žene je nakon dva dana umrla, a ravnatelj se o tome oglasio tek nakon tri dana, a ravnatelj sisačke bolnice dobio je samo pisano upozorenje. Zanima nas da li bi i u drugim europskim zemljama ravnatelji bolnica dobili samo upozorenje ili bi samo podnijeli ostavku pošto se volimo uspoređivati s europskim zemljama i europskim standardima?

foto: FB HITNA 194

sjever.hr/24sata.hr 26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.