Now Reading:
Nakon fotografije s dvije žene u istom bolničkom krevetu, ravnatelj sisačke bolnice dobio kaznu – pisano upozorenje!
Full Article 2 minutes read

Nakon fotografije s dvije žene u istom bolničkom krevetu, ravnatelj sisačke bolnice dobio kaznu – pisano upozorenje!

Nakon što su objavljene fotografije dvije pacijentice koje su ležale u istom krevetu, a od kojih je jedna žena i umrla, a ravnatelj tri dan nije ništa rekao o tome, jedina kazna koju je ravnatelj sisačke bolnice dobio je pisano upozorenje, piše 24sata.hr

Kako prenosi 24sata, ravnatelju je naloženo da u roku od 15 dana provede konkretne radnje vezano uz koordinaciju s drugim zdravstvenim ustanovama, formira poseban tin koji će se baviti prijemom i otpustom pacijenata, na OHBP provede tromjesečni monitoring protoka, izradi poseban protokol o postupanju u slučaju preopterećenja OHBP-a, pokrene poseban program za analizu kvalitete skrbi za kompleksne pacijente.

Podsjećamo, dvije starije žene ležale su na jednom bolničkom ležaju, stisnute jedan uz drugu, a tu fotografiju slikali su ogorčeni pacijenti i pustili na društvene mreže. Jedna od dvije žene je nakon dva dana umrla, a ravnatelj se o tome oglasio tek nakon tri dana, a ravnatelj sisačke bolnice dobio je samo pisano upozorenje. Zanima nas da li bi i u drugim europskim zemljama ravnatelji bolnica dobili samo upozorenje ili bi samo podnijeli ostavku pošto se volimo uspoređivati s europskim zemljama i europskim standardima?

foto: FB HITNA 194

sjever.hr/24sata.hr 26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.