Now Reading:
Vikend za pamćenje za TK Marathon 95: Ilijaš prva na maratonu u Radencima, Jurković na polumaratonu u Koprivnici
Full Article 3 minutes read

Vikend za pamćenje za TK Marathon 95: Ilijaš prva na maratonu u Radencima, Jurković na polumaratonu u Koprivnici

Pobjeda Jasmine Ilijaš na maratonu u Radencima i Nevena Jurkovića na polumaratonu u Koprivnici „začinile” su fantastičan vikend za TK Marathon.

Vatromet je počeo u jutarnjim satima u Radencima u susjednoj Sloveniji na 41. maratonu „Treh src“, gdje je Jasmina Ilijaš ostvarila novu pobjedu na maratonu, po veoma teškim uvjetima (sparno i vruće) s odličnim vremenom od 3:00:32 i tako nastavila uspješan niz pobjeda ove godine.

A za odlične vijesti i rezultate pobrinule su se i ostali članovi TK Marathon koji su sudjelovali na toj utrci. Tako su u ženskoj konkurenciji nastupile i Perica Kaniški koja je osvojila 9. mjesto ukupno kod žena i 2. mjesto u kategoriji ŽD, dok je iza nje u cilj ušla Danijela Kaniški kao 10. ukupno i 1. u kategoriji ŽB.

U maratonskoj utrci kod muških, Goran Pongračić osvaja 19. mjesto i 2. mjesto u kategoriji MF

Klub je imao predstavnike i u ostalim utrkama, tako je Saša Moslavac bio 136. ukupno na polumaratonu, dok su u utrci na 10 kilometara nastupili još i Ivan Čorba kao 15. u ukupnom poretku kod muškaraca i Lidija Lončarić kao 57. u poretku žena.

Ali to još nije bilo sve za subotu – kasnije u popodnevnim satima u Koprivnici je održan 4. „Koprivnički polumaraton“ na kojem je TK Marathon također ostvario itekako zapažene rezultate.

Za vijest dana se pobrinuo Neven Jurković koji je s vremenom od 1:21:10 pobijedio u utrci polumaratona u isto tako prilično neugodnim vremenskim uvjetima. Za odličnu vijest pobrinula se i Iris Jambrešić koja je osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku kod žena sa istrčanim osobnim rekordom od 1:41:42.

Ostali su isto tako bili odlični i donijeli klubu hrpu medalja. Mladen Fijok osvojio je 13. mjesto ukupno i bio 3. u kat. M40, Mario Pongračić bio je 18. i 2. u kat. M45, 44. mjesto osvojio je Vedran Veršić , dok je mladić Jakov Klapež bio 69.ukupno i 2. u kat.M70. Na polumaratonu još je u konkurenciji žena nastupila Ana Pavčec i u povratničkom nastupu osvojila 4. mjesto ukupno i 1. mjesto u kat. Ž40.

Klub je imao predstavnike i na utrci građana u dužini od 5 kilometra gdje je sjajna Anja Jambrešić zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku kod žena , a za dobro raspoloženje pobrinule su se 85. Danijela Kaniški i 86. Lidija Lončarić koje su nakon nastupa u Radencima uspjele stići još i na utrku u Koprivnicu.

U međuvremenu, na Dravi su članovi Kluba pomogli u organizaciji humanitarne utrke pod nazivom „Zasvijetli za druge“ gdje su studentima s FOI-a pomogli da odrade utrku. Na utrci koja je prošla u odličnom raspoloženju, uz puno pozitivnih vibracija, nastupilo je u dvije discipline 2,5 km i 6,25 km više od 130 trkača, većinom studenata. Treba napomenuti da je sav prihod sa utrke doniran Udruzi slijepih Međimurske županije.

U nedjelju su nastupili samo na jednoj utrci u Orehovici „Krug po Revici“ u dužini od 6 km gdje su Marathon 95 zastupali Alen Škvorc koji je zauzeo 28. mjesto i Mladen Stecević koji je bio 33.

sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.