Now Reading:
AKTUALAC SKUPŠTINE: Hitna/Ubojstvo – Je li cijela hajka pokrenuta da se prikrije previd ili možda pokušaj zataškavanja ubojstva od strane liječnika hitne???
Full Article 2 minutes read

AKTUALAC SKUPŠTINE: Hitna/Ubojstvo – Je li cijela hajka pokrenuta da se prikrije previd ili možda pokušaj zataškavanja ubojstva od strane liječnika hitne???

Sjednica Županijske skupštine započela je aktualnim satom, a aktualni sat je i ovaj put otvorio brojne, zanimljive teme. Između ostalog, otvorilo je temu mogućeg zataškavanja ubojstva u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Županijska skupštinarka Ruža Jelovac iz redova SDP-a upozorila je kako sanitet koji djeluje u sklopu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i dalje prevozi pošiljke po istoj cijeni što predstavlja tek 2 posto njihovih ukupnih prihoda, no ujedno znači i uštedu za drugu županijsku zdravstvenu ustanovu – Opću bolnicu Varaždin.

Poručila je Jelovac kako takva djelatnost prema nijednom propisu nije zabranjena, no osnovni zahtjev mora biti zaštita prava pacijenata na brzu, kvalitetnu i dostupnu uslugu.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak napomenuo je kako je prijevoz paketa najedanput sporan, a obavlja se već 13 godina.

Međutim, župan Stričak upozorio je kako je pitanje zbog čega je došlo do prosvjeda prije mjesec, mjesec i pol u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu jer, kako kaže, nedugo prije sve te hajke, u Ivancu je došlo do ubojstva, a liječnik hitne potvrdio je da je smrt nastupila zbog infarkta. Kako je rekao župan, skupština bi trebala raspravljati o tome je li se tom hajkom htjela prekriti nemarnost liječnika ili možda pak pokušaj namjernog zataškavanja ubojstva.

sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.