Now Reading:
AKTUALAC SKUPŠTINE: Hitna/Ubojstvo – Je li cijela hajka pokrenuta da se prikrije previd ili možda pokušaj zataškavanja ubojstva od strane liječnika hitne???
Full Article 2 minutes read

AKTUALAC SKUPŠTINE: Hitna/Ubojstvo – Je li cijela hajka pokrenuta da se prikrije previd ili možda pokušaj zataškavanja ubojstva od strane liječnika hitne???

Sjednica Županijske skupštine započela je aktualnim satom, a aktualni sat je i ovaj put otvorio brojne, zanimljive teme. Između ostalog, otvorilo je temu mogućeg zataškavanja ubojstva u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Županijska skupštinarka Ruža Jelovac iz redova SDP-a upozorila je kako sanitet koji djeluje u sklopu Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije i dalje prevozi pošiljke po istoj cijeni što predstavlja tek 2 posto njihovih ukupnih prihoda, no ujedno znači i uštedu za drugu županijsku zdravstvenu ustanovu – Opću bolnicu Varaždin.

Poručila je Jelovac kako takva djelatnost prema nijednom propisu nije zabranjena, no osnovni zahtjev mora biti zaštita prava pacijenata na brzu, kvalitetnu i dostupnu uslugu.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak napomenuo je kako je prijevoz paketa najedanput sporan, a obavlja se već 13 godina.

Međutim, župan Stričak upozorio je kako je pitanje zbog čega je došlo do prosvjeda prije mjesec, mjesec i pol u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu jer, kako kaže, nedugo prije sve te hajke, u Ivancu je došlo do ubojstva, a liječnik hitne potvrdio je da je smrt nastupila zbog infarkta. Kako je rekao župan, skupština bi trebala raspravljati o tome je li se tom hajkom htjela prekriti nemarnost liječnika ili možda pak pokušaj namjernog zataškavanja ubojstva.

sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.