Now Reading:
Degustacijom armenske juhe završila 8. Virovska prkačijada – za izradu plasnicu, tornja od kolača, utrošeno 15 tisuća zvjezdica
Full Article 2 minutes read

Degustacijom armenske juhe završila 8. Virovska prkačijada – za izradu plasnicu, tornja od kolača, utrošeno 15 tisuća zvjezdica

Likovnom kolonijom i degustacijom armenskog specijaliteta završilo je ovogodišnje izdanje najslađe manifestacije 8. Virovske prkačijade, koja je privukla najveći broj posjetitelja dosad.

U organizaciji Likovne sekcije Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan iz Virja održana je likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo oko 35 umjetnika koji su izrađivali slike s motivima prkača.

Organizacija Taste of peace istovremeno je zajedno s okupljenima pripremala armensku juhu za degustaciju, a događanja su podržali načelnik Općine Mirko Perok, pročelnica Službe ureda župana i članica Organizacijskog odbora Melita Ivančić, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik i predsjednik organizacije Taste of peace Sarkis Yacoubian.

Podsjetimo, riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, koji je održan u organizaciji Općine Virje i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, županijske Turističke zajednice, Hrvatskog kuharskog saveza, organizacija Taste of peace i Kuhari bez granica, a manifestacija je trajala puna tri dana.

Vrijedi spomenuti kako i kako je u izradu plasnice – tornja od kolača ove godine utrošeno gotovo 15 tisuća zvjezdica, a uz domaće slastičarske snage, Festival su obilježili i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji su predstavili izvorne recepte svojih zemalja.

foto: preuzeto sa stranice www.kckzz.hr

sjever.hr/kckzz.hr 22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.