Now Reading:
Degustacijom armenske juhe završila 8. Virovska prkačijada – za izradu plasnicu, tornja od kolača, utrošeno 15 tisuća zvjezdica
Full Article 2 minutes read

Degustacijom armenske juhe završila 8. Virovska prkačijada – za izradu plasnicu, tornja od kolača, utrošeno 15 tisuća zvjezdica

Likovnom kolonijom i degustacijom armenskog specijaliteta završilo je ovogodišnje izdanje najslađe manifestacije 8. Virovske prkačijade, koja je privukla najveći broj posjetitelja dosad.

U organizaciji Likovne sekcije Hrvatskog pjevačkog društva Ferdo Rusan iz Virja održana je likovna kolonija na kojoj je sudjelovalo oko 35 umjetnika koji su izrađivali slike s motivima prkača.

Organizacija Taste of peace istovremeno je zajedno s okupljenima pripremala armensku juhu za degustaciju, a događanja su podržali načelnik Općine Mirko Perok, pročelnica Službe ureda župana i članica Organizacijskog odbora Melita Ivančić, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina Nikola Cik i predsjednik organizacije Taste of peace Sarkis Yacoubian.

Podsjetimo, riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, koji je održan u organizaciji Općine Virje i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, županijske Turističke zajednice, Hrvatskog kuharskog saveza, organizacija Taste of peace i Kuhari bez granica, a manifestacija je trajala puna tri dana.

Vrijedi spomenuti kako i kako je u izradu plasnice – tornja od kolača ove godine utrošeno gotovo 15 tisuća zvjezdica, a uz domaće slastičarske snage, Festival su obilježili i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji su predstavili izvorne recepte svojih zemalja.

foto: preuzeto sa stranice www.kckzz.hr

sjever.hr/kckzz.hr 22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.