Now Reading:
Likovnom radionicom započeo jubilarni 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina! „Već godinama uspješno spajamo sport i natjecateljski duh s najmlađima”
Full Article 3 minutes read

Likovnom radionicom započeo jubilarni 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina! „Već godinama uspješno spajamo sport i natjecateljski duh s najmlađima”

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, započeo je jubilarni 20. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina!

Najveselija manifestacija u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i brojnih partnera ove godine okupila je čak 15 dječjih vrtića koji će se natjecati u raznim aktivnostima i disciplinama te pokazati svoja znanja i vještine iz sporta i likovne umjetnosti.

Koordinatorica projekta, Anica Sitar, stručna suradnica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ističe kako je ovo zaista veliki jubilej.

-Sama činjenica da je iza nas već 19 uspješno provedenih Olimpijskih festivala je za svaku pohvalu.
I ove smo godine okupili velik broj dječjih vrtića i vrtićaraca, njih 600-njak, što je savršeni dokaz tomu da Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina već godinama uspješno spaja sport i natjecateljski duh s onim najmlađima – izjavila je Sitar.

Tako je u ponedjeljak, likovnom radionicom u sportskoj dvorani Graberje i službeno započeo olimpijski tjedan u Varaždinu. Ovogodišnja tema likovne radionice je „Moj najdraži sport“, a svi dječji radovi bit će izloženi finalnog dana u sklopu Sportskog centra „Sloboda“.

Olimpijada se nastavlja u utorak, od 10 sati, biciklističkim poligonom na vanjskim terenima u sklopu sportske dvorane u Graberju, zatim slijede teniski višeboj i natjecanje u plivanju, a završava velikim finalom u petak, 26. svibnja.

Jedna od sudionica ovogodišnjeg olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina je sedmogodišnja Bruna iz Dječjeg vrtića Pinokio, koja je uvjerena da će joj ovaj tjedan biti veseo i aktivan.

-Idem na bacanje loptice, a sad ćemo crtati – rekla je Bruna koja se i inače bavi sportom te iako joj je tek sedam godina, Bruna zna zašto je važno baviti se sportom:

-Da budemo zdravi, veseli i da smo jako dobri u sportu – rekla je Bruna.

Grad Varaždin već tradicionalno podržava Olimpijadu dječjih vrtića koja je krenula još prije 20 godina iz Varaždina, a danas su je prihvatili i brojni drugi gradovi u Republici Hrvatskoj. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Danijela Vusić, ističe kako je Grad Varaždin jedan od onih gradova koji najviše ulažu u sport.

-Krenula je u suradnji Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga, a i ove godine imamo male snage – 15 dječjih vrtića s područja Grada Varaždina, što privatnih, što objekata Dječjeg vrtića Varaždin. Grad Varaždin trudi se djeci omogućiti jednake mogućnosti pa tako i kroz taj program koji je povezan s njihovim odgojem i obrazovanjem kroz sport – rekla je Vusić.

Cilj programa je promocija olimpizma, odgajanje djece putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Kao i u godinama dosad, veliko finale održat će se na Sportskom centru „Sloboda“, gdje će se mališani iz 15 gradskih dječjih vrtića natjecati u malom nogometu i atletskim disciplinama: trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice, skok u dalj.

sjever.hr
22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.