Now Reading:
VARAŽDINCI, UKLJUČITE SE u savjetovanje s javnošću o izmjenama odluke o stipendiranju učenika i studenata
Full Article 2 minutes read

VARAŽDINCI, UKLJUČITE SE u savjetovanje s javnošću o izmjenama odluke o stipendiranju učenika i studenata

Do 18. lipnja 2023. godine provodi se savjetovanje s javnošću povodom usvajanja Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću je upoznavanje javnosti s izmjenama Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Izmjenama Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima („Službeni vjesnik Grada Varaždina“ broj 7/21) nastoje se urediti pitanja koja su se u praksi tj. provedbi Odluke pokazala spornima tj:

  • pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija (briše se podstavak prema kojem pravo na sudjelovanje na natječaju imaju učenici/studenti koji nisu u radnom odnosu);
  • odredbe tko nema pravo na dodjelu stipendije (mijenja se odredba prema kojoj pravo na stipendiju nemaju studenti koji se obrazuju uz rad, već se navodi da pravo na stipendiju nemaju studenti koji imaju status izvanrednog studenta);
  • detaljnije definiranje odredbe o mjesečnom prihodu po članu kućanstva kao jednom od kriterija za bodovanje (utvrđuje se da se mjesečni prihod po članu kućanstva boduje u odnosu na iznos prosječne mjesečne isplaćene neto plaće u RH za mjesec lipanj godine u kojoj se podnosi prijava na natječaj, a sukladno podacima Državnog zavoda za statistiku);
  • detaljnije definiranje odredbe o ostvarivanju prava na nastavak stipendije (sadrži odredbu o ostvarivanju prava na nastavak stipendije za sljedeću školsku/akademsku godinu prema kojoj je nužno podnošenje prijave na natječaj putem on line obrasca koji je dostupan na službenoj internetskoj stranici Grada Varaždina.).

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2023-godini/ pod rednim brojem 15.

foto: ilustracija
sjever.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.