Now Reading:
FOTOGALERIJA U Orehovici održana “Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide!”
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA U Orehovici održana “Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide!”

“Orehijada – festival oreha i sega kaj kcoj ide” održava se od 2014. godine u organizaciji KUD-a Fijolica Orehovica i Općine Orehovica.

Ovogodišnji festival započeo je izložbom starih predmeta te predstavljanjem lokalnih proizvoda i ručnih radova domaćih OPG-ova i udruga koje se bave rukotvorinama. Najsvečaniji dio Orehijade je međunarodni susret folklornih društava koji je otvoren mimohodom sudionika uz pratnju Zrinske garde, mažoretkinja i limene glazbe.

Susret tradicionalno okuplja kulturno-umjetnička društva iz raznih krajeva Hrvatske, kao i društva iz Mađarske i Slovenije, a ove godine svoje plesove i nošnje predstavili su KUD Strahoninec,KUD „Seljačka sloga“ Donja Dubrava, KUD „Elizabeta“ Jalžabet, KUD „Širine“ Novo Virje, KUD „Tančec“ Jalševec Nartski, MKUD „Ivan Car“ Ljubljana i HKD“Pomurje“ Lendava.

Kulturno-umjetnički program započeo je Zlatko Bacinger pjesmom „Revica“, a potom su nastupili mali folkloraši OŠ Orehovica te mališani iz Dječjeg vrtića „Medo“ iz Orehovice.

Predsjednik KUD-a Fijolica Branko Sušec i načelnica Općine Orehovica Dijana Novak izrazili su zadovoljstvo što je upravo manifestacija Orehijade uvod u početak obilježavanja dana Općine, a okupljene je pozdravio predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina koji je nazočio festivalu oreha zajedno s županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

Nakon službenog dijela za sve je posjetitelje organizirano neformalno druženje pod velikim šatorom u Orehovici.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.