Now Reading:
FOTOGALERIJA U Orehovici održana “Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide!”
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA U Orehovici održana “Orehijada – festival oreha i sega ka kcoj ide!”

“Orehijada – festival oreha i sega kaj kcoj ide” održava se od 2014. godine u organizaciji KUD-a Fijolica Orehovica i Općine Orehovica.

Ovogodišnji festival započeo je izložbom starih predmeta te predstavljanjem lokalnih proizvoda i ručnih radova domaćih OPG-ova i udruga koje se bave rukotvorinama. Najsvečaniji dio Orehijade je međunarodni susret folklornih društava koji je otvoren mimohodom sudionika uz pratnju Zrinske garde, mažoretkinja i limene glazbe.

Susret tradicionalno okuplja kulturno-umjetnička društva iz raznih krajeva Hrvatske, kao i društva iz Mađarske i Slovenije, a ove godine svoje plesove i nošnje predstavili su KUD Strahoninec,KUD „Seljačka sloga“ Donja Dubrava, KUD „Elizabeta“ Jalžabet, KUD „Širine“ Novo Virje, KUD „Tančec“ Jalševec Nartski, MKUD „Ivan Car“ Ljubljana i HKD“Pomurje“ Lendava.

Kulturno-umjetnički program započeo je Zlatko Bacinger pjesmom „Revica“, a potom su nastupili mali folkloraši OŠ Orehovica te mališani iz Dječjeg vrtića „Medo“ iz Orehovice.

Predsjednik KUD-a Fijolica Branko Sušec i načelnica Općine Orehovica Dijana Novak izrazili su zadovoljstvo što je upravo manifestacija Orehijade uvod u početak obilježavanja dana Općine, a okupljene je pozdravio predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina koji je nazočio festivalu oreha zajedno s županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

Nakon službenog dijela za sve je posjetitelje organizirano neformalno druženje pod velikim šatorom u Orehovici.

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.