Now Reading:
ATRAKCIJA I REKORD VIROVSKE PRKAČIJADE Složena plasnica od gotovo 15 tisuća zvjezdica
Full Article 2 minutes read

ATRAKCIJA I REKORD VIROVSKE PRKAČIJADE Složena plasnica od gotovo 15 tisuća zvjezdica

U sklopu 8. Virovske prkačijade, u centru Virja tradicionalno je izrađena plasnica od prkača – zvjezdica, u čiju se pripremu uključilo cijelo mjesto, a izrađeno ih je gotovo 15 tisuća, što je dosadašnji rekord.

Predsjednik Organizacijskog odbora Prkačijade Dražen Đurišević istaknuo je kako je plasnica simbol zajedništva. Pomoć u posipavanju visoke plasnice šećerom pružilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje, uz nastup Puhačkog orkestra, a okupljeni su zatim mogli degustirati ukusne prkače.

Podršku postavljanju plasnice pružili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, članica Uprave tvrtke Podravka Ljiljana Šapina, pročelnica Službe ureda župana i članica Organizacijskog odbora Melita Ivančić, članovi Organizacijskog odbora te brojni drugi okupljeni.

Snimio Tomislav Matijašić.

U nedjeljnom programu očekuje nas likovna kolonija u organizaciji Likovne sekcije HPD-a „Ferdo Rusan“ na kojoj će se okupiti 35 umjetnika koji će izrađivati slike na temu prkača, a zatim će uslijediti zajednička priprema armenske juhe s mesom i začinima, pod vodstvom organizacije Taste of peace.

Glavni organizator Prkačijade je Općina Virje, pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica, Hrvatski kuharski savez, Taste of peace i Kuhari bez granica, a suorganizatori Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Društvo žena Virje, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Dječji vrtić Zrno Virje.

Riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, a ove godine, uz domaće snage, sudjeluju i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji će predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

sjever.hr/kckzz.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.