Now Reading:
ATRAKCIJA I REKORD VIROVSKE PRKAČIJADE Složena plasnica od gotovo 15 tisuća zvjezdica
Full Article 2 minutes read

ATRAKCIJA I REKORD VIROVSKE PRKAČIJADE Složena plasnica od gotovo 15 tisuća zvjezdica

U sklopu 8. Virovske prkačijade, u centru Virja tradicionalno je izrađena plasnica od prkača – zvjezdica, u čiju se pripremu uključilo cijelo mjesto, a izrađeno ih je gotovo 15 tisuća, što je dosadašnji rekord.

Predsjednik Organizacijskog odbora Prkačijade Dražen Đurišević istaknuo je kako je plasnica simbol zajedništva. Pomoć u posipavanju visoke plasnice šećerom pružilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje, uz nastup Puhačkog orkestra, a okupljeni su zatim mogli degustirati ukusne prkače.

Podršku postavljanju plasnice pružili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Općine Virje Mirko Perok, članica Uprave tvrtke Podravka Ljiljana Šapina, pročelnica Službe ureda župana i članica Organizacijskog odbora Melita Ivančić, članovi Organizacijskog odbora te brojni drugi okupljeni.

Snimio Tomislav Matijašić.

U nedjeljnom programu očekuje nas likovna kolonija u organizaciji Likovne sekcije HPD-a „Ferdo Rusan“ na kojoj će se okupiti 35 umjetnika koji će izrađivati slike na temu prkača, a zatim će uslijediti zajednička priprema armenske juhe s mesom i začinima, pod vodstvom organizacije Taste of peace.

Glavni organizator Prkačijade je Općina Virje, pokrovitelji su Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica, Hrvatski kuharski savez, Taste of peace i Kuhari bez granica, a suorganizatori Turistička zajednica područja Središnja Podravina, Društvo žena Virje, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje i Dječji vrtić Zrno Virje.

Riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, a ove godine, uz domaće snage, sudjeluju i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji će predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

sjever.hr/kckzz.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.