Now Reading:
Pliva i Slovenija: Problemi u prometu, aktivno 68 klizišta, urušava se dvorac u Ptuju
Full Article 2 minutes read

Pliva i Slovenija: Problemi u prometu, aktivno 68 klizišta, urušava se dvorac u Ptuju

U Hrvatskoj ogromni problemi s poplavama, ali nije bolje ni u susjednoj Sloveniji. Jučer se aktiviralo čak 68 klizišta, a na terenu je 187 vatrogasnih jedinica.

Pojedini vodotoci su poplavljeni, nekoliko prometnica je zatvoreno. Najgore je na sjeveroistoku zemlje, prenosi Tportal.

Jedno od klizišta se aktiviralo u podnožju ptujskog dvorca, srećom na strani gdje nema kuća.

Problema ima i u prometu. Zbog opasnosti od spuštanja kolnika u zoni graničnog prijelaza Zavrč prema Hrvatskoj promet se odvija naizmjenično jednim smjerom. Zbog poplavljenih kolnika zatvorene su ceste Smednik-Kostanjevica pri Zameškem, Videm-Radenci u Radencima i Jurovci-Leskovec u Leskovcu. Na cesti Ptuj-Središče ob Dravi u mjestu Mihovci promet se odvija naizmjenično jednosmjerno zbog odrona.

Zbog odrona potpuno su zatvorene cesta Maribor-Pernica između Malečnika i kružnog toka na čvoru za autocestu Pernica te cesta Zgornja Kungota-Plač kod Podigraca, podaci su Prometno-informativnog centra. Stranica Neurje.si objavila je dramatične fotografije iz okolice Radenaca, donosi Tportal.

Sinoć su poplavljeni brojni manji vodotoci i rijeke u sjeveroistočnoj Sloveniji te Krka. Prema podacima slovenske Agencije za okoliš, poplavile su rijeke Pesnica, Ščavnica, Kupa, Mura te u donjem toku Dravinja, Kupa i Lendava. I dalje raste Krka u srednjem i donjem toku te Dravinja u srednjem i donjem toku. Mura je u gornjem toku dostigla maksimalni protok i smiruje se, a u donjem toku danas će nastaviti rasti.

foto: Janja Munda/ fb- neurje.si
sjever.hr/tportal.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.