Now Reading:
Pliva i Slovenija: Problemi u prometu, aktivno 68 klizišta, urušava se dvorac u Ptuju
Full Article 2 minutes read

Pliva i Slovenija: Problemi u prometu, aktivno 68 klizišta, urušava se dvorac u Ptuju

U Hrvatskoj ogromni problemi s poplavama, ali nije bolje ni u susjednoj Sloveniji. Jučer se aktiviralo čak 68 klizišta, a na terenu je 187 vatrogasnih jedinica.

Pojedini vodotoci su poplavljeni, nekoliko prometnica je zatvoreno. Najgore je na sjeveroistoku zemlje, prenosi Tportal.

Jedno od klizišta se aktiviralo u podnožju ptujskog dvorca, srećom na strani gdje nema kuća.

Problema ima i u prometu. Zbog opasnosti od spuštanja kolnika u zoni graničnog prijelaza Zavrč prema Hrvatskoj promet se odvija naizmjenično jednim smjerom. Zbog poplavljenih kolnika zatvorene su ceste Smednik-Kostanjevica pri Zameškem, Videm-Radenci u Radencima i Jurovci-Leskovec u Leskovcu. Na cesti Ptuj-Središče ob Dravi u mjestu Mihovci promet se odvija naizmjenično jednosmjerno zbog odrona.

Zbog odrona potpuno su zatvorene cesta Maribor-Pernica između Malečnika i kružnog toka na čvoru za autocestu Pernica te cesta Zgornja Kungota-Plač kod Podigraca, podaci su Prometno-informativnog centra. Stranica Neurje.si objavila je dramatične fotografije iz okolice Radenaca, donosi Tportal.

Sinoć su poplavljeni brojni manji vodotoci i rijeke u sjeveroistočnoj Sloveniji te Krka. Prema podacima slovenske Agencije za okoliš, poplavile su rijeke Pesnica, Ščavnica, Kupa, Mura te u donjem toku Dravinja, Kupa i Lendava. I dalje raste Krka u srednjem i donjem toku te Dravinja u srednjem i donjem toku. Mura je u gornjem toku dostigla maksimalni protok i smiruje se, a u donjem toku danas će nastaviti rasti.

foto: Janja Munda/ fb- neurje.si
sjever.hr/tportal.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.