Now Reading:
Nakon više od dvije godine završeni radovi na zgradi Područne škole u Šandrovcu – Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila dodatnih 900 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Nakon više od dvije godine završeni radovi na zgradi Područne škole u Šandrovcu – Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila dodatnih 900 tisuća kuna

Završeni su radovi na zgradi Područne škole u Šandrovcu koja je bila jedan od najgorih primjera naslijeđenih energetskih obnova škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Radovi su trajali više od dvije godine i ugovoreni su na 1,15 milijuna kuna. No, dodatni radovi stajali su još 900 tisuća kuna koje je Županija morala izdvojiti kako bi se škola stavila u funkciju i bila sigurna za održavanje nastave.

Svečanost obilježavanja završetka radova posebno je bila emotivna za ravnateljicu Osnovne škole Veliko Trojstvo, rođenu Šandrovčanku Sanju Vranješević koja je i sama pohađala upravo tu Područnu školu u kojoj je kasnije odradila i svoje prve učiteljske korake.

-Potrošili smo jako puno energije u obnovi ove škole, svaki dan je bila borba. Najveći problem je bilo to što izvana vidite lijepe zidove, lijepu fasadu, a onda uđete u zgradu i vidite da u nju ne možete pustiti djecu jer kablovi vise sa svih strana i škola nije sigurna za djecu. Da nije bilo razumijevanja župana Marušića, resorne pročelnice Prugovečki Klepac i načelnika općine Šandrovac Halauša mislim da to ne bismo završili – kazala je Vranješević.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić također je pohvalio zajednički trud svih dionika te priče.

-Ovdje smo imali primjer loše vođenog i loše pripremljenog projekta gdje smo imali fasadu na školi staroj gotovo 140 godina, ali unutrašnjost je bila zrela za potpunu adaptaciju jer uopće nije bila sređena. Mi smo kao osnivač u suradnji sa školom i općinom razgovarali što napraviti jer škola nije bila upotrebljiva i sigurna za nastavu. Županija je izdvojila još 900 tisuća kuna dodatnog novca, problem smo zajedničkim snagama riješili i ponosan sam na to – istaknuo je župan.

Općina Šandrovac financijski je pomogla s oko 10 tisuća eura, ali i dodatno, u radnoj snazi.

www.sjever.hr / bbz.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.