Now Reading:
Nakon više od dvije godine završeni radovi na zgradi Područne škole u Šandrovcu – Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila dodatnih 900 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Nakon više od dvije godine završeni radovi na zgradi Područne škole u Šandrovcu – Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila dodatnih 900 tisuća kuna

Završeni su radovi na zgradi Područne škole u Šandrovcu koja je bila jedan od najgorih primjera naslijeđenih energetskih obnova škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Radovi su trajali više od dvije godine i ugovoreni su na 1,15 milijuna kuna. No, dodatni radovi stajali su još 900 tisuća kuna koje je Županija morala izdvojiti kako bi se škola stavila u funkciju i bila sigurna za održavanje nastave.

Svečanost obilježavanja završetka radova posebno je bila emotivna za ravnateljicu Osnovne škole Veliko Trojstvo, rođenu Šandrovčanku Sanju Vranješević koja je i sama pohađala upravo tu Područnu školu u kojoj je kasnije odradila i svoje prve učiteljske korake.

-Potrošili smo jako puno energije u obnovi ove škole, svaki dan je bila borba. Najveći problem je bilo to što izvana vidite lijepe zidove, lijepu fasadu, a onda uđete u zgradu i vidite da u nju ne možete pustiti djecu jer kablovi vise sa svih strana i škola nije sigurna za djecu. Da nije bilo razumijevanja župana Marušića, resorne pročelnice Prugovečki Klepac i načelnika općine Šandrovac Halauša mislim da to ne bismo završili – kazala je Vranješević.

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić također je pohvalio zajednički trud svih dionika te priče.

-Ovdje smo imali primjer loše vođenog i loše pripremljenog projekta gdje smo imali fasadu na školi staroj gotovo 140 godina, ali unutrašnjost je bila zrela za potpunu adaptaciju jer uopće nije bila sređena. Mi smo kao osnivač u suradnji sa školom i općinom razgovarali što napraviti jer škola nije bila upotrebljiva i sigurna za nastavu. Županija je izdvojila još 900 tisuća kuna dodatnog novca, problem smo zajedničkim snagama riješili i ponosan sam na to – istaknuo je župan.

Općina Šandrovac financijski je pomogla s oko 10 tisuća eura, ali i dodatno, u radnoj snazi.

www.sjever.hr / bbz.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.