Now Reading:
Dobra prilika za one koji kupuju automobil! Država rasprodaje službena vozila – neka se prodaju već od 100 eura!
Full Article 2 minutes read

Dobra prilika za one koji kupuju automobil! Država rasprodaje službena vozila – neka se prodaju već od 100 eura!

automobili

Država je oglasila prodaju rabljenih vozila putem javne dražbe, a koja će se održati u subotu, 13. svibnja u 9 sati na lokaciji Velikopoljska 15a u Zagrebu, piše Poslovni dnevnik.

Sva se vozila prije kupovine mogu i pogledati, a pregled i uplate jamčevine održati će se 12. svibnja od 9–13 sati na lokaciji Nikole Kramarića 1 u Velikoj Mlaci.

Pravo prisustvovanja i sudjelovanja imaju sve osobe uz obvezu uplate jamčevine u iznosu od 10 posto početne cijene za svako vozilo, odnosno minimalno 100 eura.

Kako piše Poslovni dnevnik, pravila kažu da se tijekom javne dražbe početne cijene mogu podizati za minimalni iznos od 50 eura, dok neka od vozila kreću cijenom već od 100 eura. Ukoliko izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta plaća 10 posto (od izlicitirane cijene) dodatne jamčevine. Osoba koja izlicitira određeno vozilo dužna je u roku 3 radna dana uplatiti izlicitirani iznos.

U ponudi je 47 vozila, raznih državnih tvrtki i ministarstava, kao što su HAC, Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo poljoprivrede i ostalih.

Napominje se kako su vozila neispitana, moguće neispravna ili nekompletna te prodavatelj ne jamči za ispravnost kilometraže na vozilima, a prodaja vozila se provodi po načelu “viđeno-kupljeno“ što isključuje mogućnost naknadnog ulaganja prigovora po bilo kojoj osnovi, piše Poslovni dnevnik.

Sva ponuđena vozila s početnim cijenama, kao i više informacija o sudjelovanju i pravilima javne dražbe, možete pronaći OVDJE.

www.sjever.hr/www.poslovni.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.