Now Reading:
U Varaždin stigao električni gradski busek u kojem se provozao i gradonačelnik Bosilj: Cilj je zamijeniti stare autobuse električnima
Full Article 2 minutes read

U Varaždin stigao električni gradski busek u kojem se provozao i gradonačelnik Bosilj: Cilj je zamijeniti stare autobuse električnima

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj pridružio se direktoru gradske tvrtke Čistoća Zoranu Svetecu i suradnicima na prezentacijskoj vožnji ulicama Varaždina u primjerku gradskog električnog autobusa, modela LION’s CITY E uvoznika Auto Hrvatska.

Predstavnici Poslovne Grupe Auto Hrvatska, glavnog uvoznika MAN gospodarskih vozila za Hrvatsku, prezentirali su gradonačelniku model autobusa koji se definira kao budućnost gradskog prijevoza s ekološkim predznakom.

Gradonačelnik Bosilj naglasio je kako se autobusima na električni pogon okreće sve više urbanih sredina s ciljem financijske uštede, modernizacije prijevoza za građane i neophodnog doprinosa ekološkom očuvanju, a u tom smjeru ide i Varaždin.

-Varaždin je zeleni grad koji misli i radi zeleno te naravno da u skladu s tim želimo i osuvremeniti i opremiti novi vozni park naših „buseka“. Konkretno ovaj model koji smo isprobali je prevelik za naše potrebe, ali postoje i manje varijante koje bi nam odgovarale u gradu Varaždinu. Autobus je prilagođen osobama smanjene pokretljivosti, udoban je i siguran, po svim europskim standardima. Želja mi je da uspijemo dobiti sufinanciranje od nadležnog ministarstva poput nekih drugih gradova u Hrvatskoj kako bi zamijenili stare autobuse električnima koji će, ne samo biti moderniji i atraktivniji našim građanima, već će utjecati i na smanjenje onečišćenja zraka i buke u gradu. Siguran sam da bi se naši građani odlučili više koristiti javni prijevoz, a tako bi smanjili i probleme s parkiranjem – rekao je gradonačelnik Bosilj te dodao kako se radi i na poboljšanju voznog reda gradskih autobusa, koji će više zadovoljavati potrebe građana.

www.sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.