Now Reading:
U sklopu projekta “Hrvatska prirodno tvoja” – Na području TZP “Zlatni istok Zagorja” posađeno 10 sadnica stabala
Full Article 2 minutes read

U sklopu projekta “Hrvatska prirodno tvoja” – Na području TZP “Zlatni istok Zagorja” posađeno 10 sadnica stabala

Na 20. sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, održanoj 21. prosinca prošle godine, članovi Turističkog vijeća usvojili su Odluku o raspodjeli sredstava lokalnim turističkim zajednicama za nabavu sadnica stabala u 2022. i 2023. godini u okviru projekta “Hrvatska prirodno tvoja” (“Croatia naturally yours”).

Riječ je projektu koji se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom s nešto više od 1,2 milijuna kuna koji će biti raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica, sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica stabala koje su namijenjene turističkim destinacijama koje su namijenjene turističkim destinacijama za ispunjenje jednog od strateških ciljeva, a to je turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu.

TZP “Zlatni istok Zagorja” uključila se u ovaj projekt te je u sklopu istoga posađeno 10 sadnica stabala. U Zlataru su posađene tri sadnice u Parku hrvatske mladeži, u Maču dvije sadnice u parku te kod vrtića, u Konjščini dvije sadnice stabala kod bajera te na područja općine Zlatar Bistrice u naselju Lovrečan posađene su tri sadnice u parku Kapele Sv. Lovre.

Svaka sadnica je obilježena oznakom “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours” te unesena u aplikaciju za praćenje sadnje “Map my tree” Europske agencije za okoliš.

www.sjever.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.