Now Reading:
ZASLUŽIO JE Drastična kazna za vozača teretnjaka koji je autocestom A4 jurio u suprotnom smjeru
Full Article 2 minutes read

ZASLUŽIO JE Drastična kazna za vozača teretnjaka koji je autocestom A4 jurio u suprotnom smjeru

Kao što smo već izvijestili, u utorak oko 11.40 sati na autocesti A4, kod čvora Breznički Hum, 37-godišnji rumunjski državljanin upravljao je teretnim vozilom u suprotnom smjeru.

Naime, iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio se u promet na zapadnu kolničku traku prema Varaždinu u zabranjenom smjeru, pri čemu se na autocesti s fizički odvojenim kolničkim trakama za promet vozila, iako nije smio, kretao na dijelu kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera u suprotnom ili zabranjenom smjeru.
Vožnjom unatrag započeo je s polukružnim okretanjem, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila. Zadnjim dijelom priključnog vozila udario je u zaštitnu odbojnu ogradu, priopćila je PU varaždinska.

Nakon prometne nesreće vozač je teretnim vozilom napustio mjesto prometne nesreće, a da oštećenom vlasniku odbojne ograde, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću. Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, a 37-godišnjak je naknadno pronađen te je odbio alkotestiranje. Priveden je u prostorije PPRP Varaždin, te će 10. svibnja biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 6.480 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju do 24 mjeseca.

sjever.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.