Now Reading:
Grad Novi Marof i ŽUC uskoro u novom prometnom projektu? Jenkač: Sigurnost djece nema cijenu
Full Article 2 minutes read

Grad Novi Marof i ŽUC uskoro u novom prometnom projektu? Jenkač: Sigurnost djece nema cijenu

Sigurnost svih sudionika u prometu, a posebno najmlađih, od iznimne je važnosti, stoga je potrebno ići ukorak s vremenom i pronalaziti što bolja prometna rješenja kojima bi se takvi uvjeti i osigurali.

Znaju to dobro i u Gradu Novom Marofu te su na tom području već odrađeni brojni infrastrukturni projekti poput modernizacije cesta i sanacije klizišta, ali i izgradnje parkirališta, a planova ima još.

Kada je riječ o prometnoj sigurnosti djece i mladih, Grad ulaže znatna sredstva i u tom segmentu, pa je tako prošle godine za potrebne Osnovne i Srednje škole Novi Marof izgrađeno parkiralište, u što je uloženo više od pola milijuna kuna, a ove godine riješen je veliki problem kod Osnovne škole Podrute.

-Autobusi koji prevoze učenike dosad su se okretali na glavnoj cesti, pa je ulazak, odnosno izlazak učenika iz autobusa bio vrlo problematičan. To smo riješili izgradnjom okretišta i parkirališta, u što smo uložili 550.000,00 kuna. Iako škole nisu u ingerenciji Grada, pomažemo koliko god možemo, kako financijski, tako i lobirajući na pravima adresama, nastojeći pokrenuti neke projekte, odnosno njihovu realizaciju – rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Novomarofski je gradonačelnik najavio i nove projekte.

-Kada je riječ o Podrutama, iz ŽUC-a imamo obećanje da će izgradnjom pješačke staze spojiti državnu cestu D24 i okretište kod škole. Osim toga, mogu najaviti i izgradnju dugoočekivane pješačke staze u Završju, u duljini od kilometar i pol. Vjerujem da ćemo ove i iduće godine uspjeti i to završiti – kazao je Jenkač.

Da neće sve ostati samo na obećanju, potvrdio je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački koji ističe da je cilj svih njihovih aktivnosti podizanje sigurnosti prometa na što višu razinu.

-Namjera nam je, stoga, novo okretište za autobuse u Podrutama spojiti s državnom cestom, kako bi djecu koja dolaze i odlaze u školu maknuli od ceste i automobila. Planiramo to napraviti tijekom ljeta, tako da bude završeno do početka nove školske godine – otkrio je Osonjački.

sjever.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.