Now Reading:
FOTO Nakon potresa, urušio se dio koprivničke osnovne škole – hitne službe spašavale učenike
Full Article 1 minutes read

FOTO Nakon potresa, urušio se dio koprivničke osnovne škole – hitne službe spašavale učenike

U srijedu točno u podne u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ održana je vježba evakuacije i spašavanja, s ciljem praktične provjere plana evakuacije i spašavanja učenika i djelatnika u slučaju potresa i požara.

Vježba evakuacije simulirala je slučaj potresa te izbijanja požara u školi. U vježbi su sudjelovale gradske žurne službe, kao i svi učenici u smjeni.

Potres je, naime, prema scenariju vježbe, izazvao materijalnu štetu na zgradi OŠ „Antun Nemčić Gostovinskiʺ prilikom čega je došlo do urušavanja zgrade i požara.

Djelatnici škole evakuirali su učenike iz zgrade te utvrdili da troje učenika i jedan djelatnik nisu izašli iz zgrade. Ravnatelj je to dojavio vatrogasnoj službi koja vrši unutarnju navalu i gasi požar, a tri učenika u suradnji s vatrogascima i teže ozlijeđenog učitelja pronašao je HGSS koji ih je u suradnji s vatrogascima i Crvenim križem iznio iz zgrade i predao djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Cijeli događaj vježbe osigurali su djelatnici Prometne policije.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.