Now Reading:
FOTO Nakon potresa, urušio se dio koprivničke osnovne škole – hitne službe spašavale učenike
Full Article 1 minutes read

FOTO Nakon potresa, urušio se dio koprivničke osnovne škole – hitne službe spašavale učenike

U srijedu točno u podne u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ održana je vježba evakuacije i spašavanja, s ciljem praktične provjere plana evakuacije i spašavanja učenika i djelatnika u slučaju potresa i požara.

Vježba evakuacije simulirala je slučaj potresa te izbijanja požara u školi. U vježbi su sudjelovale gradske žurne službe, kao i svi učenici u smjeni.

Potres je, naime, prema scenariju vježbe, izazvao materijalnu štetu na zgradi OŠ „Antun Nemčić Gostovinskiʺ prilikom čega je došlo do urušavanja zgrade i požara.

Djelatnici škole evakuirali su učenike iz zgrade te utvrdili da troje učenika i jedan djelatnik nisu izašli iz zgrade. Ravnatelj je to dojavio vatrogasnoj službi koja vrši unutarnju navalu i gasi požar, a tri učenika u suradnji s vatrogascima i teže ozlijeđenog učitelja pronašao je HGSS koji ih je u suradnji s vatrogascima i Crvenim križem iznio iz zgrade i predao djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Cijeli događaj vježbe osigurali su djelatnici Prometne policije.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.