Now Reading:
U sklopu DSD programa, učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog posjetili Klagenfurt
Full Article 2 minutes read

U sklopu DSD programa, učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog posjetili Klagenfurt

Učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog Varaždinske Toplice u sklopu programa DSD-a išli su na terensku nastavu u Klagenfurt u Austriju.

Nakon vožnje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prvo su posjetili Affenberg. U Affenbergu (“Planini majmuna”) uz stručno vodstvo na njemačkom jeziku biologinja i skrbnica životinja vodila je učenike i učitelje kroz park koji ima oko 164 majmunčića makake koji slobodno šetaju. Učenici su tako mogli čuti mnoštvo zanimljivih činjenica o majmunima.

Slijedio je polazak prema Klagenfurtu gdje su posjetili Minimundus – čudesni svijet minijatura gdje se nalaze mnogobrojne svjetski poznate građevine izrađene od identičnih materijala u mjerilu 1:25. Terenska nastava završila je obilaskom stare jezgre Klagenfurta koja je ujedno i jedna od najljepših u Austriji zato što njezina brojna unutarnja dvorišta i arkade stvaraju domaću atmosferu. Zaštitni je znak grada zmaj Lindwurm smješten na Neuer Platzu, a učenici su uočili da barokna jezgra grada podsjeća na Varaždin.

Nakon šetnje učenici i učitelji imali su slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada, šetnju i kupovinu nakon čega su krenuli prema školi te se, iako cijeli dan praćeni kišom, puni dojmova i novih znanja vratili u Varaždinske Toplice u večernjim satima.

U pratnji učenicima su bili učiteljica Marija Filipović, ujedno i voditeljica DSD-a u topličkoj školi te učiteljice Ksenija Šimunović i Martina Kuček.

sjever.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.