Now Reading:
U sklopu DSD programa, učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog posjetili Klagenfurt
Full Article 2 minutes read

U sklopu DSD programa, učenici Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog posjetili Klagenfurt

Učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Sakcinskog Varaždinske Toplice u sklopu programa DSD-a išli su na terensku nastavu u Klagenfurt u Austriju.

Nakon vožnje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju prvo su posjetili Affenberg. U Affenbergu (“Planini majmuna”) uz stručno vodstvo na njemačkom jeziku biologinja i skrbnica životinja vodila je učenike i učitelje kroz park koji ima oko 164 majmunčića makake koji slobodno šetaju. Učenici su tako mogli čuti mnoštvo zanimljivih činjenica o majmunima.

Slijedio je polazak prema Klagenfurtu gdje su posjetili Minimundus – čudesni svijet minijatura gdje se nalaze mnogobrojne svjetski poznate građevine izrađene od identičnih materijala u mjerilu 1:25. Terenska nastava završila je obilaskom stare jezgre Klagenfurta koja je ujedno i jedna od najljepših u Austriji zato što njezina brojna unutarnja dvorišta i arkade stvaraju domaću atmosferu. Zaštitni je znak grada zmaj Lindwurm smješten na Neuer Platzu, a učenici su uočili da barokna jezgra grada podsjeća na Varaždin.

Nakon šetnje učenici i učitelji imali su slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada, šetnju i kupovinu nakon čega su krenuli prema školi te se, iako cijeli dan praćeni kišom, puni dojmova i novih znanja vratili u Varaždinske Toplice u večernjim satima.

U pratnji učenicima su bili učiteljica Marija Filipović, ujedno i voditeljica DSD-a u topličkoj školi te učiteljice Ksenija Šimunović i Martina Kuček.

sjever.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.