Now Reading:
Tijekom vikenda puno posla za varaždinsku policiju: najpijaniji vozač imao gotovo 3 promila, mnogi vozili prebrzo, telefonirali – utvrđeno više od 280 prekršaja
Full Article 2 minutes read

Tijekom vikenda puno posla za varaždinsku policiju: najpijaniji vozač imao gotovo 3 promila, mnogi vozili prebrzo, telefonirali – utvrđeno više od 280 prekršaja

policija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 6 prometnih nesreća i to 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđen 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 2 odbijanja testiranja na droge, 44 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 101 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 85 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 281 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.79 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 94 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač zadržan je u posebnoj prostoriji do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 5. svibnja oko 23,20 sati u Ulici Hrvatskih Pavlina u Lepoglavi, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim upravljao 39-godišnjak. Izvršenim preliminarnim testiranjem na opojna sredstva, bio je pozitivan na opojna sredstva drogu. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv muškarca je podnesen prekršajni nalog.

sjever.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.