Now Reading:
U Hrženici otvoren novi, već četvrti kružni tok, a župan Stričak poručio: Obećano – izvršeno!
Full Article 3 minutes read

U Hrženici otvoren novi, već četvrti kružni tok, a župan Stričak poručio: Obećano – izvršeno!

U naselju Hrženica u Općini Sveti Đurđ u subotu je otvoren novoizgrađeni, već četvrti kružni tok na području ove općine.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 165 tisuća eura, a kružnim će se tokom povećati sigurnost te prometna protočnost te smanjiti rizik od nesreća.

Uz načelnika Josipa Janyja, otvorenju rotora nazočili su ravnatelj Županijske uprave za ceste Varaždinske županije Tomislav Osonjački i župan Anđelko Stričak koji je naglasio da četvrti kružni tok Općinu Sveti Đurđ čini općinom najbogatijom rotorima.

Obećano – izvršeno. Prije godinu dana smo razgovarali o uređenju ovog križanja i pao je dogovor da se izgradi rotor. Ono što je najbitnije je da držimo do svoje riječi jer jedino na taj način možemo graditi povjerenje između političkih aktera, a isto tako prema svojim biračima – kazao je Stričak.

Radove na uređenju kružnog toka financirao je ŽUC koji, naglasio je župan, provodi niz aktivnosti, odnosno investicija.
-Jedan dio se financiraju iz Fonda solidarnosti, a drugi dio iz redovnog programa iz kojeg je izgrađen i ovaj rotor. Vjerujem da će, po uzora na prethodna tri, doprinijeti sigurnosti prometa jer koliko mi je rečeno, nakon izgradnje prijašnja tri rotora na tim križanjima se nije dogodila niti jedna prometna nesreća, a to je najbitnije – istaknuo je Stričak.

Iznimno zadovoljan realizacijom još jednog projekta na području Općine Sveti Đurđ, ovoga puta vezanog uz sigrunost i protočnost prometa, je i načelnik Jany.

-Ovo je spojna cesta koja spaja Međimursku i našu Varaždinsku županiju. Puno naših ljudi odlazi raditi u Međimurje i mnogo njihovih dolazi raditi ovdje i uvijek je tu bilo nekih problema, prometnih nesreća. Mislim da smo ovim rotorom osigurali sigurnost svih sudionika u prometu – rekao je Jany.

Zahvalio je županu Stričaku što je ispunio lanjsko obećanje, ali i ŽUC-u, odnosno ravnatelju Osonjačkom.
-Sa ŽUC-om već dugi niz godina dobro surađujemo, napravili smo već četiri rotora i idemo dalje u nove investicije. Očekujemo sudjelovanje ŽUC-a u tim programima, a Općina će uvijek biti njihov partner u participaciji – istaknuo je


ŽUC je, s obzirom na kilometražu, koncipiran tako da radi puno manjih projekata u 27 općina i gradova kroz koje prolaze županijske ceste, objasnio je Osonjački.
-Jany je načelnik deset godina, ja već 16 godina ravnatelj i zaista ovih deset godina odlično surađujemo. Uvijek mi je drago kad otvorimo novo križanje, riješimo problem na kritičnoj točki. Cijelo poslovanje ŽUC-a, od zimske službe do ljetnog održavanja je u cilju podizanja i održavanja sigurnost prometa, a posebno ovim zahvatima to dokazujemo i provodimo – rekao je Osonjački.

a.kučić/sjever.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.