Now Reading:
Okruglim stolom privodi se kraju dvogodišnji projekt vrijedan više od 700 tisuća eura “Zrno nade za nas mlade”
Full Article 2 minutes read

Okruglim stolom privodi se kraju dvogodišnji projekt vrijedan više od 700 tisuća eura “Zrno nade za nas mlade”

Održavanjem okruglog stola na temu Izazovi deinstitucionalizacije u Republici Hrvatskoj u koprivničkom Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje privodi se kraju dvogodišnji projekt Zrno nade za nas mlade financiranog iz europskog Socijalnog fonda. Kroz projekt se nastoji podići svijest javnosti o važnosti deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina.

Ravnatelj Svitanja Mladen Fajdetić podsjetio je da je projekt počeo 30. lipnja 2021. godine i završava 30. lipnja ove godine. Svitanje je jedna od rijetkih ustanova koja sve svoje socijalne ustanove provodi izvan institucija, a to su poludnevni boravak, organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku, organizirano stanovanje uz povremenu podršku i usluge psihosocijalne podrške.

Projektom koji su započeli prije gotovo dvije godine pokrenuli su uslugu u gradu Đurđevcu i to za dvije korisničke skupine, za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i za djecu s problemima u ponašanju, a vrijednost projekta je više od 700 tisuća eura.

Događanju je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je istaknula da su izuzetno ponosni jer se u Svitanju jako puno radi kad su u pitanju prava djece te je obećala daljnju podršku kako bi njihovi korisnici bili što sretniji i zadovoljniji.

Pojam deinstitucionalizacije obuhvaća pojam izlaska djece, odnosno korisnika u nove oblike skrbi u zajednici, a brojna istraživanja pokazala su da je to najpovoljnije za djecu. Naravno, niti jedan oblik skrbi nije potpuno idealan, postoje određeni izazovi, a upravo o njima govorile su Ivana Borić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i Hana Rižovski iz Centra za pružanje usluga u zajednici iz Selca.

Foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.