Now Reading:
Koprivničko-križevački gospodarstvenici predstavljaju se na najvećoj gospodarskoj manifestaciji u regiji – podržao ih i župan Koren
Full Article 3 minutes read

Koprivničko-križevački gospodarstvenici predstavljaju se na najvećoj gospodarskoj manifestaciji u regiji – podržao ih i župan Koren

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, u svom 24. izdanju, u utorak je otvorio svoja vrata posjetiteljima. Riječ je o najvećoj gospodarskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, ali i cijeloj regiji. Ovogodišnja zemlja partner je Izrael, otvoren je do 6. svibnja, a sudjeluje oko 700 izlagača iz 30-tak zemalja, među njima i gospodarstvenici iz Koprivničko-križevačke županije.

Manifestaciju je službeno otvorila NJ.E. veleposlanica Izraela u Bosni i Hercegovini Galit Peleg koja je naglasila kako je ovo prilika ojačati ekonomsko partnerstvo. Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak najavila je kako će partner sajma iduće godine biti Republika Hrvatska.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković istaknuo je zadovoljstvo što se Sajam održava u vremenu kada je Bosna i Hercegovina postala država kandidat za članstvo u Europskoj uniji, što stvara okvir za napredak za gospodarski razvoj i dublju integraciju. Istaknuo je jake gospodarske veze između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te naglasio važnost nastavka suradnje po svim pitanjima.

Uime Koprivničko-križevačke županije otvorenju Sajma prisustvovali su župan Darko Koren sa suradnicima, predsjednica Uprave Podravske Martina Dalić, predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Melita Birčić te županijski poduzetnici i obrtnici.

Tijekom pet sajamskih dana, na 30 tisuća kvadrata izložbenog prostora predstavljaju se gospodarski subjekti iz svih grana ekonomije, a također će se održavati brojne poslovne i tematske konferencija, stručni skupovi i okrugli stolovi.

Na Sajmu se već dugi niz godina predstavljaju i obrtnici, poduzetnici i tvrtke iz Koprivničko-križevačke županije u organizaciji županijske Gospodarske komore Koprivnica te županijske Obrtničke komore, a ove godine, uz najvećeg gospodarskog subjekta – tvrtku Podravka, to su i tvrtke Radnik, Cemix, Rasco i Hartmann.

Predstavljaju se i Poklon dobra ideja – obrt za izradu suvenira, Metaloplastika – obrt za preradu i plastificiranje metala, ZGR Kovačić, ZOO centar Pirana, Proizvođački, trgovački, istraživački i uslužni obrt Pampa Tea, JARA – obrt za proizvodnju, trgovinu, preradu i usluge, Šipek – obrt za proizvodnju i usluge, Zorko-trans – obrt za prijevoz, trgovinu i usluge te institucije Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, županijska Obrtnička komora te Obrtničko učilište POUKA.

Izlagači smatraju kako je predstavljanje na Mostarskom sajmu idealna prilika za promociju proizvoda i usluga na tržištu s velikim brojem potencijalnih klijenata, a ujedno je to i prilika za jačanje gospodarskih veza s Bosnom i Hercegovinom.

Župan Koren također je izrazio zadovoljstvo predstavljanjem županijskih poduzetnika, obrtnika tvrtki i institucija na Sajmu, kazavši kako se time njeguje dugogodišnja tradicija.

-Tržište Bosne i Hercegovine za naše gospodarstvenike predstavlja važnog partnera s kojim mogu ostvariti brojne korisne suradnje, a posebno treba izdvojiti ulogu tvrtke Podravka, kao generatora razvoja županijskog gospodarstva. Osim poslovnih suradnji, važna je i politička dimenzija, a okupljeni dužnosnici iz mnogih zemalja daju doprinos kreiranju pozitivnih gospodarskih kretanja – rekao je Koren.

Predsjednik županijske Gospodarske komore Krunoslav Vitelj istaknuo je kako je, uz Njemačku i Italiju, tržište Bosne i Hercegovine najvažnije izvozno tržište za poduzetnike iz Koprivničko-križevačke županije.

Župan Koren je zajedno sa suradnicima obišao županijske izlagače, kao i prostore izlagača susjednih županija, te im poželio mnogo poslovnog uspjeha i novih suradnji.

www.sjever.hr / kckzz.hr
03.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.