Now Reading:
“Ja sam Hrvat! Ne mogu i ne želim pucati u Hrvate”: prije 28 godina oboren je MIG Rudolfa Perešina, heroja Domovinskog rata
Full Article 50 second read

“Ja sam Hrvat! Ne mogu i ne želim pucati u Hrvate”: prije 28 godina oboren je MIG Rudolfa Perešina, heroja Domovinskog rata

U Spomen parku Rudolfa Perešina u Gornjoj Stubici u utorak su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježene 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Bljesak” te 28. obljetnica pogibije Rudolfa Perešina čiji su avion na današnji dan 1995. godine odobrile neprijateljske snage.

Počast Rudolfu Perešinu i svim žrtvama Domovinskog rata odali su načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić te predsjednik i tajnik Udruge branitelja Domovinskog rata Sveti Juraj Gornja Stubica Nenad Barimac i Stjepan Lešković.

Inače, Rudolf Perešin poginuo je u 37. godini života tijekom vojno-redarstvene operacije “Bljesak”. Njegov avion MIG 21 oborile su neprijateljske snage 2. svibnja 1995. godine.

-Rudi će ostati zapamćen u hrvatskom narodu kada je u najtežim trenucima agresije na Republiku Hrvatsku 25. listopada 1991. uspio pobjeći s MiG-om 21 i pri tom je izgovorio čuvene riječi: “Ja sam Hrvat! Ne mogu i ne želim pucati u Hrvate“ – podsjećaju iz Općine.

www.sjever.hr / gornjastubica.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.