Now Reading:
U Varaždinu odana počast dvanaestorici mučki ubijenih hrvatskih policajaca koji su među prvima položili živote na oltar domovine
Full Article 2 minutes read

U Varaždinu odana počast dvanaestorici mučki ubijenih hrvatskih policajaca koji su među prvima položili živote na oltar domovine

U sjećanje na poginule policajce u Borovom selu 1991. kod križa zahvalnosti kraj crkve sv. Nikole u Varaždinu u utorak je održana komemoracija u organizaciji varaždinske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Uz predsjednika Udruge i glavnog organizatora komemoracije Branka Družinića, uz položeni vijenac počast dvanaestorici poginulih policajaca odali su uime Grada Varaždina Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Josip Križanić, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije. Počast su odala i izaslanstva Policijske uprave varaždinske te braniteljskih udruga.

Dvanaestorica hrvatskih redarstvenika mučki su ubijeni iz zasjede, uslijed akcije spašavanja dvojce svojih kolega. Njih su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine tijekom redovite policijske ophodnje u Borovu zarobile srpske paravojne postrojbe.

Tih tragičnih događaja u kratkom prigodnom govoru prisjetio se Tihomir Buden, član Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata koji je pročitao imena svih dvanaest poginulih policajaca: Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala, Mladen Čatić.

Molitvu za dvanaestoricu policajaca koji su među prvima položili živote na početku Domovinskog rata poveo je Stjepan Najman, dekan Istočnovaraždinskog dekanata i kanonik Zbornog kaptola.

www.sjever.hr
02.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.