Now Reading:
Čestitka župana Stričaka povodom Međunarodnog praznika rada: Generacije prije nas svojim su radom i borbom za svoja prava izgradile našu županiju
Full Article 2 minutes read

Čestitka župana Stričaka povodom Međunarodnog praznika rada: Generacije prije nas svojim su radom i borbom za svoja prava izgradile našu županiju

Povodom Međunarodnog praznika rada župan Varaždinske županije Anđelko Stričak uputio je čestitku svim građankama i građanima županije.

„Svakog 1. svibnja obilježavamo Međunarodni praznik rada kao podsjetnik na sve ono kroz što se moralo proći za dostojnije uvjete rada i života.
Obilježavamo ga i kao podsjetnik na 1. svibnja 1886. godine kada je u Chicagu u sukobima s policijom smrtno stradalo šest, a ranjeno oko 50 radnika. Prosvjedovali su za “3 osmice”: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja.

Generacije prije nas svojim su radom i borbom za svoja prava izgradile našu županiju te time stvorile naprednije društvo. Na nama je da nastavimo zajedno raditi na tome da svaki naš sugrađanin ima osigurano radno mjesto, sigurna primanja te pravedan i dostojanstven odnos prema njegovom radu.
Naravno, ovom prilikom ne mogu se ne dotaknuti i stranih radnika, kojih je već 4.500, a bez kojih bi najvjerojatnije svako četvrto ili peto gradilište u našoj županiji bilo prazno. Pozivam sve na human i dostojanstven odnos prema njima.

U ime Varaždinske županije čestitam vam Praznik rada i blagdan svetog Josipa radnika, zaštitnika rada i radnika!“, ističe župan Stričak u čestitki.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
01.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.