Now Reading:
Stiže snažna promjena vremena, uz kišu, pljuskove i pad temperature
Full Article 1 minutes read

Stiže snažna promjena vremena, uz kišu, pljuskove i pad temperature

Izgleda da će prvi dio prazničnog ponedjeljka proći dobro, no prognostičari nam najavljuju da je snažna promjena vremena sve bliže.

Meteorologinja Tee Blažević za N1 je prognozirala da će danas biti umjereno do pretežno oblačno u većem dijelu zemlje, no slabi postupno greben anticiklone nad Jadranom.

Na moru puše bura, pojačana pod Velebitom, a u nastavku dana bura će slabjeti, i duž Jadrana će zapuhati jugo, koje će jačati prema večeri.
U unutrašnjosti će zapuhati većinom istočnjak i jugoistočnjak, slabim do umjerenim intenzitetom. Treba računati i na kišu i pljuskove od sredine dana, najprije u Gorskom kotaru i Lici, ali i duž Jadrana, pri čemu može biti lokalno obilnije oborine.

U noći na utorak i tijekom utorka isto treba računati na lokalno obilniju oborinu. Temperature će pasti. Na moru će ponovno zapuhati bura i jačat će prema večeri, donosi N1.

I tijekom srijede će još biti kiše i pljuskova, no poslijepodne postupni prestanak oborine, a od četvrtka će biti stabilnije i postupno toplije.

sjever.hr/n1infot.hr
01.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.