Now Reading:
Građani Varaždinskih Toplica doprinijeli ljepšem i čišćem okolišu – u velikim akcijama čišćenja sudjelovali i najmlađi
Full Article 2 minutes read

Građani Varaždinskih Toplica doprinijeli ljepšem i čišćem okolišu – u velikim akcijama čišćenja sudjelovali i najmlađi

Građani Varaždinskih Toplica još su jednom dokazali kako je suradnjom i zajedničkim naporima sve moguće. Naime, proteklih nekoliko vikenda na području Grada održane su velike akcije čišćenja i prikupljanja odbačenog otpada čime su građani, mjesni odbori, dobrovoljna vatrogasna društva i udruge doprinijeli ljepšim i čišćim šumama, potocima, rijekama i okolišu u cjelini.

Ukupno je prikupljeno čak 10 kontejnera raznog otpada, a valja naglasiti da su u akcijama diljem Grada sudjelovali i najmlađi stanovnici te na taj način potvrdili da na njima svijet doista ostaje.

Tako su članovi Lovačkog društva „Jelen” Varaždinske Toplice na lokaciji svog šumskog lovnog područja prikupili tri kontejnera, odnosno 15 kubika krupnog otpada, dok su mještani Mjesnog odbora Tuhovec očistili vinogradski predio naselja i lijevu obalu rijeke Bednje te prikupili sedam kubika otpada.

Na području naselja Grešćevina mještani, koji su ujedno i aktivni članovi tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Mjesnog odbora te Udruge Biserna dolina, očistili su lokacije uz cestu prema Jalžabetu i lokalne šumske puteve te su prikupili oko osam kubika otpada, a Mjesni odbor Lovrentovec na svom je području, uz desnu obalu rijeke Bednje između Škarnika i Lovrentovca, sakupio pet kubika otpada.

U akciji su sudjelovali i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrtlinovec koji su na svom području očistili šumu uz lokalni put prema Haliću te prikupili sedam kubika otpada.

Građani iz Mjesnog odbora Drenovec očistili su okoliš uz korito potoka Drenovec koji prolazi kroz samo mjesto te su prikupili pet kubika otpada, dok su građani iz Mjesnog odbora Hrastovec na šumskom području uz repetitor prikupili šest kubika otpada.

Zahvalivši svima koji su se odazvali akcijama čišćenja okoliša, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković apelirala je na sve građane da ne bacaju otpad u prirodu.

-Svi mi imamo odgovornost prema našoj prirodi. Čuvanjem okoliša doprinosimo boljem i zdravijem životnom okruženju za sve nas, ali i za naše buduće generacije zbog čega mi je drago da su se u akcije uključili i naši najmlađi koji su pokazali da je svijest o važnosti zaštite prirode razvijena od najmanjih nogu – rekla je gradonačelnica Ratković.

www.sjever.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.