Now Reading:
NAPRAVLJEN VAŽAN KORAK Međimurje će imati Centar za palijativnu skrb – Posavec: To je višemilijunski projekt koji nam je prijeko potreban, ali tu nećemo stati!
Full Article 4 minutes read

NAPRAVLJEN VAŽAN KORAK Međimurje će imati Centar za palijativnu skrb – Posavec: To je višemilijunski projekt koji nam je prijeko potreban, ali tu nećemo stati!

Jedan od ovogodišnjih kapitalnih projekata Međimurske županije je uspostava Centra za palijativnu skrb, a u četvrtak je u tom smjeru napravljen važan korak.

Naime, potpisan je Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju paviljona VI – zgrada „Feštetić“ koji je u krugu Županijske bolnice Čakovec. Upravna zgrada majura grofa Feštetića rekonstruirat će se za potrebe odjela palijativne skrbi u skladu sa suvremenim standardima.

Župan Matija Posavec istaknuo je da je riječ o pametnom projektu dugoročne strategije razvoja zdravstvenog sustava i kvalitete zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji.
-Mi smo 2019. godine krenuli obnavljati staru Internu i napravili smo cjelovit projekt, uložili gotovo 2 milijuna eura iz županijskog proračuna da bismo što više odjela smjestili u postupak rekonstrukcije Interne. Danas nam je taj prostor slobodan jer smo već prije nekoliko godina htjeli i razmišljali o tome da imamo Centar palijativne medicine. To nam je potreba, želimo na taj način omogućiti standard onima koji su u potrebi za palijativnom skrbi, jednako kao što smo prijavili Centar za starije osobe koji nam je također prijeko potreban u Međimurju – kazao je Posavec.

Projektna je dokumentacija završena, dodao je i naglasio da će se odmah tražiti pozicija za prijavu ovog višemilijunskog projekta.
-Rekao sam i kao župan da taman da idemo i po cijenu našeg zaduživanja, to želimo u najskorijem roku adaptirati, da završimo taj projekt i da nam projektna dopkumentacija ne ostane u ladici. Ovo nije samo palijativna medicina, to je sustav palijativne skrbi koji će biti na raspolaganju svim građanima Međimurja….Želimo imati institucionalni prostor i kompletnu stručnu medicinsku skrb za palijativne pacijente – kazao je Posavec.

Ravnatelj čakovečke bolnice Igor Šegović naglasio je da se u bolnici ne bave time što će i kako biti, već nastoje raditi još bolje i više nego dosad.

:Naša bolnica uvijek je bila i bit će prepoznata i u puno stvari bit će prva. Za projekt interventne kardiologije mnogi su rekli da teško da će uspjeti, ali zahvaljujući podršci i inicijativi Međimurske županije, kao i ljudima koji tu rade, uspjeli smo – rekao je.

Šegović je dodao kako smatra da se nitko neće usuditi projekt Palijativnog centra Feštetić stopirati jer se radi o direktnoj pomoći palijativnim pacijentima.
-Neće biti zatvoren za građane Međimurske županije, nego će biti pravi centar. Riječ je o izvrsnom projektu s ljudima koji to vode. Moj tim ljudi ne bavi se nikakvim politikama, nego samo direktnom pomoći našim pacijentima i to je ono što je jedino važno – zaključio je ravnatelj Šegović.

U OB Čakovec u tijeku brojni projekti, ali tu se neće stati!

Adaptacija zgrade Feštetić samo je jedan od brojnih projekata koji se trenutno provode u Općoj bolnici Čakovec, kazao je župan Posavec.
-Uskoro ćemo završiti s energetskom obnovom, idemo dalje u obnovu Odjela neurologije i s još jednim velikim projektom izmještanja laboratorijsko-medicinskog odjela u prozračnoj zgradi, da pacijenti više ne vade krv u klaustrofobičnom podrumskom prostoru. Razmišljamo i o nabavi novog, prijeko potrebnog CT uređaja i idemo dalje s ulaganjima u našu zdravstvenu skrb. Važno je da postoji sinergija naših zdravstvenih ustanova i Doma zdravlja – rekao je župan.

-Već godinama govorim da ne stajemo i nećemo nikada stati, razvijat ćemo dalje našu zdravstvenu zaštitu, a na menadžmentu bolnice, na Upravnom vijeću je da razmišlja o kadrovima i specijalizacijama i koristi svaku šansu iz fondova ili na bilo koji drugi način da nam se liječnici usavršavaju i da imamo što više liječnika i medicinskih centara – zaključio je Posavec.
Župan smatra da je projektant odradio dobra posao te poručuje da i Bolnica i Županija sada čekaju natječaj, razmišljaju o tome gdje projekt kandidirati te kako što prije početi s rekonstrukcijom zgrade Feštetić.

a.kučić/sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.