Now Reading:
NAPRAVLJEN VAŽAN KORAK Međimurje će imati Centar za palijativnu skrb – Posavec: To je višemilijunski projekt koji nam je prijeko potreban, ali tu nećemo stati!
Full Article 4 minutes read

NAPRAVLJEN VAŽAN KORAK Međimurje će imati Centar za palijativnu skrb – Posavec: To je višemilijunski projekt koji nam je prijeko potreban, ali tu nećemo stati!

Jedan od ovogodišnjih kapitalnih projekata Međimurske županije je uspostava Centra za palijativnu skrb, a u četvrtak je u tom smjeru napravljen važan korak.

Naime, potpisan je Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju paviljona VI – zgrada „Feštetić“ koji je u krugu Županijske bolnice Čakovec. Upravna zgrada majura grofa Feštetića rekonstruirat će se za potrebe odjela palijativne skrbi u skladu sa suvremenim standardima.

Župan Matija Posavec istaknuo je da je riječ o pametnom projektu dugoročne strategije razvoja zdravstvenog sustava i kvalitete zdravstvene zaštite u Međimurskoj županiji.
-Mi smo 2019. godine krenuli obnavljati staru Internu i napravili smo cjelovit projekt, uložili gotovo 2 milijuna eura iz županijskog proračuna da bismo što više odjela smjestili u postupak rekonstrukcije Interne. Danas nam je taj prostor slobodan jer smo već prije nekoliko godina htjeli i razmišljali o tome da imamo Centar palijativne medicine. To nam je potreba, želimo na taj način omogućiti standard onima koji su u potrebi za palijativnom skrbi, jednako kao što smo prijavili Centar za starije osobe koji nam je također prijeko potreban u Međimurju – kazao je Posavec.

Projektna je dokumentacija završena, dodao je i naglasio da će se odmah tražiti pozicija za prijavu ovog višemilijunskog projekta.
-Rekao sam i kao župan da taman da idemo i po cijenu našeg zaduživanja, to želimo u najskorijem roku adaptirati, da završimo taj projekt i da nam projektna dopkumentacija ne ostane u ladici. Ovo nije samo palijativna medicina, to je sustav palijativne skrbi koji će biti na raspolaganju svim građanima Međimurja….Želimo imati institucionalni prostor i kompletnu stručnu medicinsku skrb za palijativne pacijente – kazao je Posavec.

Ravnatelj čakovečke bolnice Igor Šegović naglasio je da se u bolnici ne bave time što će i kako biti, već nastoje raditi još bolje i više nego dosad.

:Naša bolnica uvijek je bila i bit će prepoznata i u puno stvari bit će prva. Za projekt interventne kardiologije mnogi su rekli da teško da će uspjeti, ali zahvaljujući podršci i inicijativi Međimurske županije, kao i ljudima koji tu rade, uspjeli smo – rekao je.

Šegović je dodao kako smatra da se nitko neće usuditi projekt Palijativnog centra Feštetić stopirati jer se radi o direktnoj pomoći palijativnim pacijentima.
-Neće biti zatvoren za građane Međimurske županije, nego će biti pravi centar. Riječ je o izvrsnom projektu s ljudima koji to vode. Moj tim ljudi ne bavi se nikakvim politikama, nego samo direktnom pomoći našim pacijentima i to je ono što je jedino važno – zaključio je ravnatelj Šegović.

U OB Čakovec u tijeku brojni projekti, ali tu se neće stati!

Adaptacija zgrade Feštetić samo je jedan od brojnih projekata koji se trenutno provode u Općoj bolnici Čakovec, kazao je župan Posavec.
-Uskoro ćemo završiti s energetskom obnovom, idemo dalje u obnovu Odjela neurologije i s još jednim velikim projektom izmještanja laboratorijsko-medicinskog odjela u prozračnoj zgradi, da pacijenti više ne vade krv u klaustrofobičnom podrumskom prostoru. Razmišljamo i o nabavi novog, prijeko potrebnog CT uređaja i idemo dalje s ulaganjima u našu zdravstvenu skrb. Važno je da postoji sinergija naših zdravstvenih ustanova i Doma zdravlja – rekao je župan.

-Već godinama govorim da ne stajemo i nećemo nikada stati, razvijat ćemo dalje našu zdravstvenu zaštitu, a na menadžmentu bolnice, na Upravnom vijeću je da razmišlja o kadrovima i specijalizacijama i koristi svaku šansu iz fondova ili na bilo koji drugi način da nam se liječnici usavršavaju i da imamo što više liječnika i medicinskih centara – zaključio je Posavec.
Župan smatra da je projektant odradio dobra posao te poručuje da i Bolnica i Županija sada čekaju natječaj, razmišljaju o tome gdje projekt kandidirati te kako što prije početi s rekonstrukcijom zgrade Feštetić.

a.kučić/sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.