Now Reading:
Šampionom đurđevačke izložbe vina je traminac Željka Šignjara
Full Article 1 minutes read

Šampionom đurđevačke izložbe vina je traminac Željka Šignjara

Prošlog vikenda održana je 40. tradicionalna izložba vina Đurđevo 2023. Brojni vinari okupili su se na Glavnoj tržnici u Đurđevcu, a izložbi je prisustvovala i pomoćnica direktora županije Turističke zajednice Kristina Sočev, kao i predsjednik županijske zajednice vinara Denis Maksić.

Izložba je povodom Dana Grada Đurđevca organizirana od strane Udruge vinogradara i voćara Đurđevac, a okupljene je prvo pozdravio predsjednik Udruge Marijanko Ređep.

Pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev čestitala je Udruzi i svim vinarima na kvalitetnim vinima kojima doprinose bogatstvu ponude županije te je posebno istaknula vina s peskov.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je također čestitao vinarima na osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina.

Ove godine od 247 uzoraka vina koja su zaprimljena na ocjenu etnologa, njih 70 ocijenjeno je zlatnima, dok su tri osvojila velika zlata. Srebro je osvojilo 127 vina, broncu 15 njih, dok je 8 dobilo priznanje.

Šampionom izložbe proglašen je traminac Željka Šignjara, a titula gradonačelnikovog vina ove je godine pripala graševini Rajka Megeca.

foto: kckzz
www.sjever.hr
24.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.