Now Reading:
Otvorene ponude za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin-Krapina – Stričak: Ivanečko i lepoglavsko područje više neće biti prometno „slijepo crijevo”
Full Article 2 minutes read

Otvorene ponude za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin-Krapina – Stričak: Ivanečko i lepoglavsko područje više neće biti prometno „slijepo crijevo”

U Hrvatskim cestama d.o.o. u Zagrebu danas su otvorene ponude u postupku javne nabave za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina.

Procijenjena vrijednost izgradnje prve faze brze ceste za dionicu Varaždin – Cerje Tužno je 34 miiijuna eura bez PDV-a, a u postupku javne nabave pristigle su četiri ponude.

-Varaždinska županija je izgradnju brze ceste Varaždin – Krapina uvrstila kao jedan od sedam prioriteta u Razvojni sporazum Sjever, što dovoljno govori o njenoj važnosti. Osim što će spajati dva županijska središta, Varaždin i Krapinu, jednako je značajno što ivanečko i lepoglavsko područje više neće biti prometno „slijepo crijevo”. Njenom izgradnjom kulturna i prirodna dobra, među kojima su dvorac Trakošćan, spilja Vindija, ugasli vulkan Gaveznica, ljepote Ivanščice i Ravne gore, „približit” će se turistima i svijetu – rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak.

-Od posebne je važnosti što će brza cesta olakšati svakodnevni život stanovnika koji žive na tom području, jer će s državnih i županijskih cesta sav teretni promet biti preusmjeren na novu prometnicu. Nadamo se da će investitor Hrvatske ceste u planiranom roku završiti postupak javne nabave te da će radovi što prije početi. Ovime će biti započeta izgradnja mreže brzih cesta na području Varaždinske županije – dodao je Stričak.

sjever.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.