Now Reading:
Otvorene ponude za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin-Krapina – Stričak: Ivanečko i lepoglavsko područje više neće biti prometno „slijepo crijevo”
Full Article 2 minutes read

Otvorene ponude za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin-Krapina – Stričak: Ivanečko i lepoglavsko područje više neće biti prometno „slijepo crijevo”

U Hrvatskim cestama d.o.o. u Zagrebu danas su otvorene ponude u postupku javne nabave za izgradnju prve etape brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina.

Procijenjena vrijednost izgradnje prve faze brze ceste za dionicu Varaždin – Cerje Tužno je 34 miiijuna eura bez PDV-a, a u postupku javne nabave pristigle su četiri ponude.

-Varaždinska županija je izgradnju brze ceste Varaždin – Krapina uvrstila kao jedan od sedam prioriteta u Razvojni sporazum Sjever, što dovoljno govori o njenoj važnosti. Osim što će spajati dva županijska središta, Varaždin i Krapinu, jednako je značajno što ivanečko i lepoglavsko područje više neće biti prometno „slijepo crijevo”. Njenom izgradnjom kulturna i prirodna dobra, među kojima su dvorac Trakošćan, spilja Vindija, ugasli vulkan Gaveznica, ljepote Ivanščice i Ravne gore, „približit” će se turistima i svijetu – rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak.

-Od posebne je važnosti što će brza cesta olakšati svakodnevni život stanovnika koji žive na tom području, jer će s državnih i županijskih cesta sav teretni promet biti preusmjeren na novu prometnicu. Nadamo se da će investitor Hrvatske ceste u planiranom roku završiti postupak javne nabave te da će radovi što prije početi. Ovime će biti započeta izgradnja mreže brzih cesta na području Varaždinske županije – dodao je Stričak.

sjever.hr
19.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.